Spēle pret Latvijas izlasi pirmdien 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā nebūs viegla, jo pretinieks rāda labu sniegumu, uzskata Ungārijas futbola valstsvienības galvenais treneris Bernds Štorks.

Abas valstsvienības pirmdien plkst.21.45 tiksies "Skonto" stadionā.

Jau ziņots, ka piektdien PK kvalifikācijas B apakšgrupā zaudējumus cieta kā Latvija, kura mājās ar 0:2 atzina Fēru salu pārākumu, tā arī Ungārija, kura savā laukumā ar 2:3 zaudēja Šveicei, izšķirošos vārtus ielaižot spēles pēdējā minūtē.

"Ir labi, ka pēc zaudētā mača Šveicei jau pēc dažām dienām ir nākamā spēle, jo nav jāgaida un jādomā par iepriekšējo maču," svētdien preses konferencē žurnālistiem sacīja Štorks, kura vadībā Ungārijas izlase šovasar piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā Francijā.

"Protams, ja rezultāts ir labs, ir daudz vieglāk, tomēr mēs zaudējām. Apzināmies, ka arī pret Latviju nebūs viegli. Latvijai ir laba komanda, diemžēl arī tā cieta zaudējumu iepriekšējā mačā. Redzēju spēli pret Fēru salām, redzēju, kā mājinieki trāpīja pa vārtu stabu. Latvija nespēlēja slikti, arī viņi varēja gūt vārtus. Mēs no savas puses ceram uz to labāko sniegumu," optimistisks bija vācietis.

Štorks neslēpa, ka Ungārijas futbolistiem pirms katras spēles ir spiediens.

"Šveice bija ļoti spēcīga komanda, pret kuru izjutām spiedienu, tāpēc pieļāvām kļūdas. Ja šādā līmenī pieļauj kļūdas, pretinieks uzreiz gūst vārtus. Vēlamies uzvarēt jebkuru maču, ļoti nopietni un intensīvi gatavojamies arī duelim pret Latviju. Tieksimies uz to pašu labāko," solīja treneris.

Par Latvijas izlases trumpjiem viņš nosauca komandas aizsardzību un pieredzējušo vārtsargu Andri Vaņinu. "Komanda spēlē arī labi uzbrukumā, jo īpaši gribu izcelt Valēriju Šabalu. Mums jābūt gataviem spēlēt pret šāda veida izlasēm," piebilda Štorks.

Viņš neslēpa, ka pēc sāpīgā zaudējuma pret Šveici spēlētājus nācies uzmundrināt.

"Katrs treneris un komanda ir sarūgtināti par zaudējumu, mums viņi jāuzmundrina. Ir jāmācās no pozitīvā un nedrīkst domāt par pagātni, jāgatavojas nākamajai spēlei. Uzvarēt ir pats galvenais, nevis tas, kas bija pagātnē. Arī Latvijas izlase grib uzvarēt, tāpēc nebūs viegli, bet mums jāatrod iespējas uzbrukumā izveidot momentus. Taču mums jābūt arī piesardzīgiem, jo Latvija pretuzbrukumā var izmantot savas iespējas," bilda Ungārijas izlases vadonis.

Pēc Eiropas čempionāta finālturnīra ungāru komandā notika būtiskas izmaiņas, jo par karjeras beigām valstsvienībā paziņoja pieredzējušais vārtsargs Gābors Kirājs un aizsargs Rolands Juhāss.

"Savā pēdējā mačā viņi nospēlēja labi. Nedomājam par tiem futbolistiem, kuri pametuši komandu. Mums ir jādod iespējas jaunajiem spēlētājiem. Mums ir daudz jauno talantu, jo īpaši U-21 izlasē," Štorks norādīja, ka komandā notiek sekmīga paaudžu maiņa.

Tikmēr Ungārijas izlases vārtsargs Pēters Gulāči nav sekojis līdzi Latvijas spēlei ar Fēru salām. "Paši spēlējām pret Fēru salām. Tā ir komanda, kas var parādīt labu sniegumu, arī izbraukumā. Starp mačiem ar Latviju un Ungāriju ir ļoti īss laika periods. Ir svarīgi saglabāt pozitīvu noskaņojumu, neskatoties uz neveiksmēm. Spēle pret Šveici bija laba pieredze, ko izmantosim mačā pret Latviju," solīja vārtu vīrs.

Tikmēr aizsargs Rihards Guzmičs sacīja, ka ungāri ir informēti par Latvijas izlases problēmām ar traumētajiem spēlētājiem.

"Zinām, ka daudzi ir guvuši traumas. Pazīstu Artjomu Rudņevu, kā arī Denisu Rakelu, ar kuru spēlēju kopā Krakovā. Zinām, ka Latvijas komanda ir ļoti vienota. Arī mēs visi esam profesionāli spēlētāji, mums jāgatavojas katram mačam. Pret Šveici zaudējām, bet ir svarīgi saņemties. Jāparāda, uz ko esam spējīgi. Ja balstīsimies tikai uz savu komandas kodolu, parādīsim rezultātu," bilda aizsargs.

PK kvalifikācijas B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Šveice, bet tai ar četriem punktiem seko Fēru salas, kas pirmajās divās spēlēs nav ielaidusi vārtus. Tikmēr Portugāles un Latvijas rēķinā ir pa trim punktiem, bet piekto vietu ar vienu punktu ieņem Ungārija. Andoras izlase abās spēlēs cietusi neveiksmes.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasei jāiztiek bez vairākiem potenciālajiem līderiem, jo traumu dēļ komandai nevar palīdzēt Aleksandrs Cauņa, Deniss Rakels, Kaspars Dubra un Artjoms Rudņevs.

Tikmēr izlasē ir jaunas, vai sen neredzētas sejas. Piektdien debiju valstsvienībā piedzīvoja šosezon rezultatīvi spēlējošais uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, bet pēc ilgāka pārtraukuma izsaukumu saņēma arī pussargs Ivans Lukjanovs un Latvijas virslīgas rezultatīvākais futbolists Ģirts Karlsons, kuri arī dabūja uzspēlēt pret Fēru salām.

Latvija ar Ungārijas izlasi līdz šim ir tikusies sešas reizes, izcīnot divas uzvaras, bet četros mačos zaudējot. Abas komandas tikās arī Latvijai tikai veiksmīgajā 2004.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kad uzvaras tika dalītas uz pusēm, jo abas vienības savā laukumā uzvarēja ar 3:1. Pēdējais savstarpējais mačs tika aizvadīts 2007.gadā pārbaudes turnīrā Kiprā, kurā ar 2:0 uzvarēja ungāri.

Ungārijas izlase šovasar piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur spēlēja pēc 44 gadu pārtraukuma. Vācieša Štorka trenētā komanda aizvadīja teicamu apakšgrupu turnīru, tajā ar 2:0 uzvarot Austriju, bet spēlējot neizšķirti 1:1 ar Islandi un 3:3 ar vēlāko čempioni Portugāli. Savukārt astotdaļfinālā ungāri ar 0:4 cieta fiasko pret Beļģiju.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!