Foto: AFP/Scanpix/LETA
Anglijas premjerlīgas grands Mančestras "United" sestdien vietējā čempionāta spēlē guva uzvaru, pretinieku vārtos raidot piecas bumbas, taču konkurente Londonas "Chelsea" liedza noturēties vadošajā četriniekā.

"United" mājās ar 5:2 (3:1) uzvarēja "Bournemouth" un pakāpās uz ceturto pozīciju, kas nākamsezon dod iespēju startēt UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Spēles 16.minūtē rezultātu atklāja viesi - Džuniors Stanislass pie pašas laukuma gala līnijas izrēķinājās ar "United" aizsargu un bumbu ar augstu trajektoriju trieca zem pārliktņa. 13 minūtes vēlāk izlīdzinājumu panāca Meisons Grīnvuds, bet 2:1 35.minūtē no 11 metru atzīmes nokārtoja Markuss Rešfords.

Vēl pirms došanās uz ģērbtuvēm kompensācijas laika otrajā minūtē Entonī Marsials no aptuveni 18 metriem bumbu raidīja vārtu augšējā stūrī.

Otrā puslaika ceturtajā minūtē soda laukumā noteikumus pārkāpa "United", kā rezultātā Džošua Kingam bija iespēja izpildīt "pendeli", kas padevās nevainojami. Atspēlēšanās nesanāca, jo jau piecas minūtes vēlāk Grīnvuds no soda laukuma aprisēm panāca 4:2, bet 59. minūtē standartsituāciju no aptuveni 17 metriem filigrāni realizēja Bruno Fernandešs.

"United" pēdējās četrās spēlēs, skaitot visus turnīrus, svinējusi uzvaras. Šajos dueļos pretinieku vārtos raidītas 13 bumbas. Tikmēr Rešfordam un Marsialam šie bija 20. vārti sezonā.

Pēdējo reizi Mančestras komandā divi spēlētāji pa 20 vārtiem sezonā guva 2010./11. gada sezonā, kad uzbrukuma smailē spēlēja Dimitars Berbatovs un Havjērs Fernandess.

Sestdienas centrālajā duelī "Chelsea" mājās ar 3:0 (2:0) uzvarēja "Watford" un nostūma "United" uz piekto vietu.

Pirmos vārtus Londonas kluba labā guva Olivjē Žirū, kurš 28.minūtē pretinieku komandas aizsarga aizsegā izdarīja sitienu, panākdams 1:0. Trīs minūtes līdz puslaika beigām soda laukumā nogrūsts tika "Chelsea" spēlētājs, bet minūti vēlāk realizēto "pendeli" jau svinēja Viljans.

59.minūtē lieliska vārtu gūšanas iespēja bija Žirū, taču viņa sitiens tika atvairīts. Piecas minūtes līdz finālsvilpei soda laukumā klupa Kristiāns Pulišičs. Tiesnesis pakonsultējās ar kolēģiem un secināja, ka 11 metru soda sitiens nav jāpiešķir. Jau kompensācijas laika otrajā minūtē trešos "Chelsea" vārtus no tuvas distances iesita Rons Bārklijs.

Tikmēr Londonas "Arsenal" viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Vulverhemptonas "Wanderers".

Londonas klubā ar precīziem sitieniem 43. un 86. minūtē attiecīgi izcēlās Bukajo Saka un Aleksandrs Lakazets.

Citā spēlē pārliecinošu uzvaru svinēja arī Lesteras "City", kas savā laukumā ar 3:0 (0:0) uzvarēja Londonas "Crystal Palace".

Visi vārti šajā duelī tika gūti otrajā puslaikā. 49. minūtē 1:0 panāca Keleči Ihenačo, bet Džeimijs Vardijs bija precīzs 77. un kompensācijas laika ceturtajā minūtē.

Vardijam tie bija 100. vārti premjerlīgas čempionātā. Zīmīgi, ka visi "goli" gūti pēc 27 gadu vecuma sasniegšanas.

Vēl sestdien Braitonas un Havas "Albion" viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja Noridžas "City".

Vienīgos vārtus 25.minūtē iesita Leandro Trosārs.

Priekšlaicīgi par čempionāta uzvarētāju tika kronēta "Liverpool", kas 32 spēlēs iekrājusi 86 punktus. Tālāk ar 66 punktiem seko Mančestras "City", par astoņiem punktiem mazāk ir 33 mačus aizvadījušajai Lesteras "City", kas par punktu apsteidz "Chelsea". "United" ar 55 punktiem ir piektā, bet "Wanderers" seko ar 52 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!