Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Portugāles futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu atgriezīsies Anglijas premjerlīgas klubā Mančestras "United", vēsta kluba paziņojums.

Mančestras "United" esot panācis vienošanos ar Itālijas klubu Turīnas "Juventus", kuru Ronaldu vairs nevēlējās pārstāvēt. Darījums tiks pabeigts, kad tiks nokārtotas medicīniskās pārbaudes un panākta vienošanās ar pašu Ronaldu.

Iepriekš medijos izskanēja informācija, ka Mančestras "United" gatava Ronaldu piedāvāt divu gadu līgumu, kurā alga būtu vairāk nekā 200 000 eiro nedēļā. Savukārt transfēra summa, ko varētu saņemt "Juventus" varētu būt ap 30 miljoniem eiro.

Ronaldu iepriekš Mančestrā spēlēja no 2003. līdz 2009. gadam.

Ronaldu kā tievs 18 gadus vecs jaunietis "United" pirmoreiz ieradās 2003.gadā no Lisabonas "Sporting".

Sešu gadu laikā Aleksa Fergusona vadībā viņa ķermenis nobrieda, bet "United" tika pie trim premjerlīgas čempiona tituliem un Fergusona pēdējā triumfa Čempionu līgā 2008.gada pavasarī.

Tomēr pat "United" nevarēja aizkavēt Ronaldu vēlmi pārcelties uz Spāniju, kad Madrides "Real" 2009.gadā par viņu piedāvāja 80 miljonus sterliņu mārciņu (93,4 miljoni eiro) - tā brīža pasaules transfēru rekordu.

Viņš pārspēja kluba visu laiku rekordu gūto vārtu ailītē, 438 mačos iesitot bumbu pretinieku vārtos 450 reizes.

Ar Ronaldu beidzās "Real" ilgi gaidītā desmitā Eiropas kausa gaidīšana (2014.), turklāt Ronaldu komandu aizvadīja līdz trīs uzvarām Čempionu līgā pēc kārtas (2016.-2018.).

Arī "United" cer uz Ronaldu kā panākumu nesēju. Kopš Fergusona aiziešanas no galvenā trenera posteņa 2013.gadā "United" nav izcīnījis premjerlīgas čempionu titulu, un šajā laikā pat nav izdevies regulāri kvalificēties Čempionu līgai.

Progress ir sasniegts pēdējo trīs gadu laikā, kopš Norvēģijas treneris Ūle Gunnars Sulšērs 2018.gadā pārņēma komandu no portugāļu trenera Žuzē Mourinju. Tomēr norvēģim vēl ir jāizcīna trofeja kā "United" galvenajam trenerim.

Pēdējās trijās sezonās "Juventus" rindās Ronaldu palīdzēja divreiz tikt pie Itālijas čempionu titula, aizvadītajā sezonā izcīnīt Itālijas kausu, kā arī divreiz uzvarēt Superkausa izcīņā.

2019. un 2020.gadā viņš tika atzīts par līgas labāko spēlētāju, bet pagājušajā sezonā viņš kļuva par labāko vārtu guvēju līgā, tomēr "Juventus" deviņu uzvaru sērija Itālijas A sērijā aprāvās, uzvarot Milānas "Inter", bet UEFA Čempionu līgā Turīnas klubs nepārvarēja astotdaļfinālu. Trīs sezonās "vecā senjora" netika tālāk par ceturtdaļfinālu Čempionu līgā.

Atšķirībā no Turīnas kluba Ronaldo individuāli joprojām ir visaugstākās klases futbolists, ko viņš vasarā Portugāles izlases rindās apliecināja Eiropas čempionātā, ar četrās spēlēs gūtajiem pieciem vārtiem dalot turnīra labākā snaipera titulu.

"United" pagājušās sezonas premjerlīgas turnīrā finišēja otrā, atpaliekot par 12 punktiem no Mančestras "City". Tas bija atkārtots labākais "United" rezultāts līgā kopš čempionu titula 2012./2013.gada sezonā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!