Foto: F64
Latvijas futbolists Kirils Grigorovs iesniedzis apelāciju Armēnijas Futbola federācijā (FFA), kura šī gada jūlijā viņu par futbola spēļu rezultātu sarunāšanu diskvalificēja uz mūžu. FFA Apelāciju komisija gan viņa iesniegumu noraidījusi, ziņo federācija.

Jau vēstīts, ka Kirils Grigorovs, vārtsargs Jānis Krūmiņš un citi 43 Armēnijas futbola klubu pārstāvji diskvalificēti uz mūžu par spēļu rezultātu sarunāšanu, bet vēl 13 cilvēki saņēmuši citus sodus. Diskvalificētajiem Armēnijas futbola klubu pārstāvjiem tika dotas septiņas dienas, lai apelētu FFA lēmumu, bet pēcāk FFA solīja lietu nodot Starptautiskajai futbola federāciju asociācijai (FIFA), kas lems par starptautiskas diskvalifikācijas piespriešanu.

Pie FFA Apelāciju komisijas vērsās vairāki "Lokomotiv", "Aragats", "Torpedo" un "Masis" klubu pārstāvji. Starp viņiem bija arī Grigorovs, kuru FFA apsūdz tieši kā neoficiālu "Masis" vienības vadītāju.

Starp apelāciju iesniedzējiem gan nav minēts Krūmiņš, no kura pārstāvētās "Yerevan" komandas lēmumu apstrīdēja vien Senegālas futbolists Papa Demba Dieje un Kongo DR aizsargs Antonio Lokva. Lēmumu apelējuši nav arī vienības aizsargi Deniss Ļubimovs un Hafets Bolano.

Apelāciju komisija no 23. līdz 28. jūlijam veikusi vairākas tikšanās, kurās lemts visas iesniegtās apelācijas norādīt, tādējādi atbalstot Disciplinārlietu un ētikas komisijas pieņemto spriedumu. Komisijas lēmums tiek saukts par galīgu un nevar tikt apstrīdēts.

Grigorovam un pārējiem apelāciju iesniedzējiem gan ir tiesības vērsties Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS), uzsvērts FFA paziņojumā.

Savukārt FIFA nav sniegusi atbildi portālam "Delfi", vai FFA šo lietu jau nodevusi tālākai izskatīšanai.

Kirila Grigorova vārds jau iepriekš izskanējis saistībā ar nelikumīgām darbībām futbolā. Šī gada janvārī FFA preses relīzē apgalvoja, ka Latvijas pilsonis ir patiesais "Masis" kluba vadītājs, kurš par samaksu aicinājis komandas spēlētājus Alekseju Kučinu un Renannu Saldanju ielaist vairāk nekā divus vārtus 2019. gada 6. septembra spēlē pret "Torpedo", kas noslēdzās ar rezultātu 0:3. Savukārt pērnā gada novembrī Grigorovs un Kučins krimināllietas dēļ tika nodoti meklēšanai.

Aizsarga darbības arī plaši figurēja pētījumā, kurā tika klāstīts par neīstiem tiesnešiem Kiprā notikušās pārbaudes spēlēs no 2016. līdz 2018. gadam. Tajā futbolists apsūdzēts par apšaubāmiem lēmumiem, pildot tiesneša asistenta funkcijas, kā arī naudas summu nodošanu citiem afēras dalībniekiem.

Savukārt 2017. gadā Grigorovs kopā ar Latvijas futbola vārtsargu Igoru Labutu piedalījās aizdomīgā spēlē Īrijas otrajā spēcīgākajā līgā "Athlone Town" komandas sastāvā, toreiz ziņoja organizācijas "Federbet" pārstāvji. Vēlāk Īrijas Futbola federācija (FAI) Labutu uz gadu diskvalificēja.

Latvijas futbola vārtsargs nupat diskvalifikāciju sekmīgi apstrīdēja CAS, Sporta Arbitrāžas tiesai apmierinot Labuta apelāciju.

27 gadus vecais Grigorovs karjeras ievadā pārstāvēja Latvijas futbola virslīgas klubu "Jūrmala", kura galvenais treneris Andrejs Kančeļskis vēlāk izteicās medijam "Sovetskij Sport", ka vienības futbolisti veikuši nelikumīgas likmes totalizatoru kantoros. Šajā komandā Grigorovs ar Krūmiņu mazliet ilgāk nekā vienu sezonu bija komandas biedri.

Savukārt 2012. gada sezonā Grigorovs pārstāvēja "Gulbene-2005" vienību, kura trīs gadus vēlāk "totalizatoru" lietas dēļ tika izslēgta no virslīgas čempionāta. Karjeras laikā futbolists arī spēlējis pašmāju vienībās RFS un RTU, bet vēlāk pārstāvējis jau minēto "Athlone Town", Čehijas klubu "Mohelnice", kā arī "Yerevan".

Krūmiņš un Grigorovs ir pirmie Latvijas futbolisti, kuri izpelnījušies tik bargu sodu. 2009. gadā diskvalifikāciju uz mūžu saņēma Daugavpils "Dinaburg" kluba prezidents Oļegs Gavrilovs un galvenais treneris Tamazs Pertija, kuru vēlāk LFF amnestēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!