Foto: Reuters/Scanpix

Ķīnas futbola klubs Šanhajas SIPG par 70,5 miljoniem eiro vienojies ar Anglijas premjerlīgas līderi Londonas "Chelsea" par brazīliešu pussarga Oskara iegādi, tādējādi uzstādot jaunu Āzijas futbola transfēru rekordu.

Par brazīlieša pārcelšanos uz Ķīnu piektdien paziņoja abas darījumā iesaistītās komandas. Oskars līdz ar to kļuvis par dārgāko spēlētāju Āzijas futbolā, savukārt "Chelsea" uzstādīja kluba rekordu, jo šis kļuvis par ienesīgāko darījumu šīs vienības vēsturē.

SIPG vēsta, ka Oskars jau tuvākajās dienās ieradīsies Šanhajā, lai parakstītu līgumu. "Esam panākuši formālu vienošanos ar "Chelsea" par Oskara iegādāšanos. Oskars drīz ieradīsies un oficiāli kļūs par SIPG futbolistu," paziņojis Ķīnas klubs.

Pašlaik 25 gadus vecais Oskars "Chelsea" komandu pārstāvēja kopš 2012.gada, taču viņam bija problēmas ar iekļūšanu sastāvā, jo brazīlietis nebija Londonas kluba jaunā galvenā trenera Antonio Kontes favorītu lokā.

Iepriekšējais Āzijas futbolā transfēru rekords tika uzstādīts šī gada jūlijā, kad SIPG par 55 miljoniem eiro no Krievijas kluba Sanktpēterburgas "Zeņit" nopirka brazīliešu uzbrucēju Halku.

Tikmēr "Chelsea" iepriekšējais kāda futbolista pārdošanas rekords bija uzstādīts 2014.gadā, kad Parīzes "Saint-Germain" par 58,7 miljoniem eiro iegādājās brazīliešu aizsargu Davidu Luišu, kurš šovasar atgriezās "Chelsea" rindās.

Par SIPG komandas galveno treneri nesen kļuva portugāļu speciālists Andrē Villašs-Boašs, kurš Oskaru vēlējies iegūt jau laikā, kad futbolists pievienojās "Chelsea". Toreiz portugālis vadīja citu Anglijas premjerlīgas komandu Totenhemas "Hotspur".

Oskars "Chelsea" rindās aizvadījis nedaudz vairāk par 200 spēlēm, kurās gūti astoņi vārti.

Pussargs aizvadījis arī 48 spēles Brazīlijas izlasē, tajās izceļoties ar 12 precīziem sitieniem.

Aizvadītajā sezonā SIPG vietējā čempionātā bija trešajā vietā, kamēr "Chelsea" ar 43 punktiem 17 spēlēs pašlaik ir Anglijas premjerlīgas līdere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!