Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas bundeslīgas šīs sezonas pēdējā kārta līdzjutējus izklaidēja ar negaidītiem rezultātiem, jo viens no līgas vājākajiem klubiem Brēmenes "Werder" guva graujošu uzvaru septiņu vārtu spēlē, kamēr vicečempione Dortmundes "Borussia" palika "sausā" savā laukumā.

"Borussia" mājās ar 0:4 (0:2) piekāpās "Hoffenheim", kas nopelnīja iespēju nākamsezon spēlēt UEFA Eiropas līgā.

Viesu rindās par spēles galveno varoni kļuva uzbrucējs Andrejs Kramaričs, kurš kļuva par pirmo futbolistu bundeslīgā kopš 1984.gada, kam, viesojoties Dortmundē, izdevies iesist četrus "golus". Kramaričs bija precīzs 8., 30., 48. un arī 50. minūtē, savus pēdējos vārtus gūstot no 11 metru atzīmes.

Citā spēlē 16. vietā esošā "Werder" mājās ar 6:1 (3:0) satrieca "Koln". Brēmenes klubam šis panākums bija ļoti nozīmīgs, jo izdevās izkļūt no izkrišanas zonas, taču par vietu bundeslīgā vēl būs jācīnās pārspēlēs.

1:0 spēles 22. minūtē panāca Juja Osako, bet kosovietis Milats Rašica un Niklass Fulkrugs pēc septiņām minūtēm jau bija panākuši 3:0. Deivijs Klāsens otrā puslaika desmitajā minūtē guva savas komandas ceturtos vārtus, bet līdz finālsvilpei pa reizei vēl izcēlās Osako un Džošua Sardžents.

Vienīgos Ķelnes kluba vārtus 62. minūtē guva Dominiks Dreklsers.

Zīmīgi, ka Brēmenes klubs iepriekš mājās spēlēs 1000 minūšu laikā bija guvusi vien divus vārtus, bet sestdien to izdevās paveikt vien septiņās minūtēs.

Sezonu ar pārliecinošu panākumu noslēdza arī čempione Minhenes "Bayern", kas viesos ar rezultātu 4:0 (2:0) uzvarēja "VfL Wolfsburg".

Bavārijas komandā ar precīziem sitieniem izcēlās Kingslijs Komans, Mikaels Kuizoss, Tomass Millers un Roberts Levandovskis, kurš 72. minūtē realizēja "pendeli", kas viņam bija jau 34. vārtu guvums šosezon. Šis sasniegums ir ceturtais visu laiku labākais rādītājs bundeslīgas vēsturē.

Minūti pirms Levandovskis stājās uz 11 metru atzīmes sarkano kartīti saņēma Mikaels Gilavogī.

Minhenes vienībai tas bijai 13. panākums pēc kārtas, bet sezonas otrajā pusē no maksimāli iegūstamajiem 51 punkta tika iekrāti 49.

"Bayern" par Vācijas čempioni šogad kronēta jau astoto gadu pēc kārtas. Klubs uzvaru čempionātā bija nodrošinājis jau desmit dienas iepriekš.

Tāpat pie panākuma tika arī "Leipzig", kas viesos ar 2:1 (1:0) uzvarēja "Augsburg".

Abus Leipcigas kluba vārtus guva Timo Verners, tādējādi atkārtojot bundeslīgas rekordu – 17 "goli" izbraukuma spēlēs. Pretējā laukuma pusē precīzi sita Rubens Vargass.

Citviet Menhengladbahas "Borussia" savā laukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja Berlīnes "Hertha".

Spēles rezultātu septītajā minūtē atklāja Jonass Hofmans, kurš otrajā vārtu guvumā piespēlēja Brīlam Embolo. Tikmēr Berlīnes klubā jau spēles kompensācijas pirmajā minūtē goda vārtus iesita Vedads Ibisevičs.

Menhengladbahas komandai šī bija nozīmīga uzvara, jo sezonu izdevās noslēgt ceturtajā pozīcijā, kas nozīmē, ka nākamsezon būs iespēja spēlēt UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Prestižajās sacensībās no Vācijas bundeslīgas startēs arī "Borussia", čempione "Bayern", kā arī "Leipzig".

Savukārt Leverkūzenes "Bayer" mājās ar 1:0 (1:0) bija labāka pār "Mainz 05". Vienīgos vārtus mača otrajā minūtē guva Kevins Folands, bet 67.minūtē tiesnesis spēlētāja "golu" neieskaitīja pēc VAR atkārtojuma noskatīšanās.

Pēc sestdienas dueļiem noskaidrojās, ka vietu spēcīgākajā bundeslīgā zaudēs "Paderborn" un Diseldorfas "Fortuna", kas sezonu noslēdza ar attiecīgi 20 un 30 punktiem.

Čempione "Bayern" šosezon 34 spēlēs iekrāja 82 punktus un par 13 punktiem apsteidza tiešo konkurenti "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!