Foto: AFP/Scanpix
Par Spānijas Superkausa ieguvējiem trešdien kļuva "Barcelona", kas finālā divu spēļu summā pieveica savus principiālākos pretiniekus "Real Madrid".

Pirmā abu komandu spēle noslēdzās neizšķirti 2:2, bet trešdien pārpildītajā "Nou Camp" stadionā ar 3:2 pārāki bija "Barcelona" futbolisti.

Pirmajā puslaikā Andress Injesta vadībā izvirzīja Katalonijas klubu, Krištianu Ronaldu tad izlīdzināja rezultātu, bet pirmā puslaika izskaņā Lionels Messi atguva "Barcelona" vadību. Otrajā puslaikā Karims Benzema vēlreiz izlīdzināja rezultātu, bet uzvaras vārtus "Barca" labā divas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Messi.

Šajā mačā "Barcelona" rindās debitēja Fransesks Favregass, kurš uz Eiropas spēcīgāko klubu pārgāja tikai pirms pāris dienām. Favregasu, kurš no "Barcelona" aizgāja pirms astoņiem gadiem, līdzjutēji sagaidīja ar ovācijām, kas vēl skaļākas kļuva 83.minūtē, kad Favregass iznāca laukumā uz maiņu. Lai gan aizvadījis tikai pāris treniņus "Barcelona" rindās, Favregass piedalījās komandas izšķirošajā uzbrukumā un palīdzēja gūt uzvaras vārtus.

Spēles izskaņa izvērtās asa un izsauca nelielu grūstīšanos starp abu komandu spēlētājiem. Par rupju pārkāpumu pret Favregasu sarkano kartiņu nopelnīja "Real Madrid" spēlētājs Marselu, taču laukuma malā starp abu komandu spēlētājiem izcēlās konflikts. Tajā iesaistīti bija praktiski visi abu komandu spēlētāji, bet sarkanās kartiņas par izskriešanu laukumā pēc nomainīšanās nopelnīja Mesuts Ozils ("Real Madrid") un Davids Vilja ("Barcelona").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!