Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Abas spēcīgākās Vācijas futbola līgas varētu zaudēt vairāk nekā 91 miljonu eiro, ja sezona būs jāpabeidz aiz slēgtām durvīm, pirmdien raksta sporta žurnāls "Kicker".

Bundeslīgas klubi neiekasēs 69,7 miljonus eiro un otrās bundeslīgas vienības – 22 miljonus eiro spēļu aizvadīšanā bez līdzjutējiem atlikušajās deviņās kārtas, kas tiks izspēlētas, sākot ar sestdienu, vēstī "Kicker".

Aprēķini veikti, pamatojoties uz pagājušās sezonas biļešu pārdošanas ienākumiem.

Ziņojumā teikts arī, ka skaitļiem jābūt zemākiem, jo klubi lūguši sezonas abonementu īpašniekiem atturēties no atmaksas pieprasīšanas, un ietaupījums rodas no tirdzniecības nodokļa, kas būtu jāmaksā par vienreizējām spēles biļetēm.

Valsts iestādes 36 klubiem atļāvušas atkal spēlēt, taču koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ mačiem jābūt aiz slēgtām durvīm.

Atteikšanās no sezonas klubiem būtu izmaksājusi vēl vairāk naudas, jo tādā gadījumā daļa ienākumu no televīzijas nebūtu tikusi samaksāta.

"Mums atkal ir atļauts spēlēt futbolu, kas ir svarīgi," saka Menhengladbahas "Borussia" rīkotājdirektors Stefans Šiperss. "Šajā posmā mēs esam esam starp desmit un 13 miljonu eiro izvilkšanas no kabatas, tāpēc pozitīvi, ka tagad mēs atkal varam gūt ienākumus no televīzijas naudas."

"Par katru papildu spēli mēs no televīzijas saņemam kārtējo iemaksu. Viegli aprēķināt summu, ja mums būtu jāatsakās no sezonas," viņš piebilda.

Pēc Šipersa teiktā, Menhengladbahas klubs saņēmis tikai trīs miljonus eiro no pēdējās 22 miljonu eiro iemaksas, kas tai pienākas no televīzijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!