Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vācijas futbola flagmanis Minhenes "Bayern" otrdien guva uzvaru pār savu tuvāko sekotāju Dortmundes "Borussia", kā rezultātā izdevies iegūt septiņu punktu pārsvaru bundeslīgas tabulā.

"Bayern" viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) pieveica "Borussia". Vienīgos vārtus spēlē guva Džošua Kimičs.

Pirmie vārti mačā tika gūti jau desmitajā minūtē, kad izcēlās Rafaels Gereiru, taču viņa gols netika skaitīts, jo tiesnesis fiksēja aizmugures stāvokli. Jau minūti vēlāk pretējā laukuma pusē soda laukumā līdz gaisā esošajai bumbai neaizsniedzās pieredzējušais Tomass Millers.

20. minūtē Serža Njabrī sistā bumba jau teju ripoja pāri vārtu līnijai, bet "Borussia" aizsargs paspēja to raidīt uz laukuma centru.

Turpinājumā abas vienības apmainījās ar vairākām bīstamām epizodēm, taču pirmos vārtus izdevās gūt vien divas minūtes līdz puslaika beigām. Pēc vairākām dinamiskām piespēlēm soda laukuma robežās pie bumbas tika Kimičs, kurš filigrāni pārcēla to pāri vārtsargam, panākot 1:0.

Otrā puslaika astotajā minūtē Leons Gorecka no tuvas distances nespēja raidīt bumbu vārtu apakšējā stūrī, bet turpmākās 25 minūtes abas komandas apmainījās ar dažiem sitieniem vārtu rāmī, kas gan nemainīja spēles rezultātu.

Septiņas minūtes līdz mača beigām Roberts Levandovskis satricināja "Borussia" aizsardzību, norībinot vārtu stabu, bet jau kompensācija laika pirmajā minūtē viņš tika nogrūsts soda laukumā, soģa svilpei paliekot klusai.

Neviena no komandām vārtus vairs neguva, "Bayern" iegūstot septiņu punktu pārsvaru pār "Borussia", kas "sauso" zaudējumu mājās nebija cietusi kopš 2015. gada 4. aprīļa. Zīmīgi, ka arī toreiz ar rezultātu 0:1 tika zaudēts "Bayern".

Īpašs šis mačs bija "Bayern" vārtu vīram Manuelam Noieram, kurš otrdien aizvadīja savu 400. spēli Vācijas bundeslīgā.

Citviet Leverkūzenes "Bayer" mājās ar rezultātu 4:1 (1:0) pieveica "VfL Wolfsburg".

"Bayer" vienībā divus vārtus guva Marins Pongračičs, bet par reizei izcēlās Maksimiljans Arnolds un Renato Stefens. Goda vārtus "VfL Wolfburg" klubā iesita Juliāns Baumgartlingers.

Leverkūzenes vienība pēc sezonas atsākšanās demonstrēja pretiniekiem neērtu spēli, taču otrdienas duelī volfsburgieši ātri vien prata neitralizēt mājinieku taktiskos zīmējumus. Abas komandas laiku no laika centās aizskriet ātrajos uzbrukumos, taču līdz puslaika pēdējām minūtēm rezultāts bija 0:0. Vārtus pirms došanās uz ģērbtuvēm izdevās gūt Pongračičam, kurš soda laukumā bija prasmīgākais "otrajā stāvā".

Mača 63. minūtē līdz pat vārtu priekšai izrāvās Stefens, taču viņa raidījums lidoja tieši virsū vārtsargam, kura atsistā bumba pieskārās Baumgartlingera rokai, "VfL Wolfsburg" iegūstot iespēju izpildīt brīvsitienu. Standartsituāciju no aptuveni 16 metriem realizēja Arnolds, raidot bumbu zem spēlētāju mūra. Piecas minūtes vēlāk drošā vadībā "Bayer" izvirzīja Stefena sitiens ar galvu no tuvas distances, bet 15 minūtes līdz dueļa beigām vēlreiz precīzi ar galvu soda laukumā spēlēja Pongračičs.

Viesi goda vārtus guva ar trešo piegājienu, atlēkušo bumbu vārtu tīklā no dažu metrus distances raidot Baumgartlingeram.

Tikmēr Frankfurtes "Eintracht" savā laukumā spēlēja neizšķirti 3:3 (1:1) ar "Freiburg".

Mājinieku vienībā izcēlās Andrē Silva, Daiči Kamada un Timotijs Čandlers, bet "Freiburg" komandā precīzi sita Vinčenco Grifo, Nils Petersens un Lukass Holers.

Rezultātu mača 28. minūtē atklāja Grifo sitiens, kas paceļam uz vārtiem mainīja lidojuma virzienu. Septiņas minūtes vēlāk soda laukumā pie atlēkušās bumbas pirmais bija Silva, ar sitot ar galvu panākdams 1:1. 55. un 65. minūtē labas vārtu gūšanas iespējas bija Silvam, taču viņš tās neprata izmantot. 67. minūtē pēc brīvsitiena izspēles soda laukumā precīzs bija Petersens, bet divas minūtes vēlāk ar spēcīgu un precīzu sitienu izcēlās Holers.

Mājinieki rokas nenolaida, Kamadam 79. minūtē panākot 2:3, bet tikko uz maiņu nākušais Čandlers 82. minūtē panāca neizšķirtu, laukumā atrazdamies vien minūti. Kamada vārtus guva pēc "Freiburg" aizsargu kļūdas, bet Čandlers prata izmantot Felipes Kostiča piespēli soda laukumā.

Savukārt Menhengladbahas "Borussia" viesos spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Brēmenes "Werder".

Trešdien Vācijas bundeslīgā gaidāmi pieci dueļi.

Kopvērtējuma vadībā ar 64 punktiem 28 spēlēs ir Minhenes "Bayern" komanda, kurai ar 57 punktiem seko Dortmundes "Borussia". Pēc svētdienas uzvaras uz trešo vietu pakāpās "Leipzig", kam ir 54 punkti, ar 53 punktiem seko Menhengladbahas "Borussia", bet tikpat punktu ir arī Leverkūzenes "Bayer", kas par 11 punktiem apsteidz "VfL Wolfsburg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!