Foto: Latvijas Futbola federācija

Vācijas Futbola federācija (DFB) neatbalstīs Džanni Infantīno kandidatūru Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta velēšanās, lai arī šveicietis ir vienīgais kandidāts.

FIFA kongress notiks rīt Ruandas galvaspilsētā Kigali, un teju pilnīgi droši, ka Infantīno saglabās FIFA prezidenta amatu.

"Pēdējās nedēļās neesam saņēmuši nekādu vai niecīgu informāciju no FIFA par dažādiem jautājumiem," teikts trešdien izplatītajā DFB prezidenta Bernda Noindorfa paziņojumā. "Vadošajai futbola organizācijai ir jābūt daudz atvērtākai un pārredzamākai attiecībās ar nacionālajām asociācijām. Tai vajadzētu paskaidrot pašas interesēs, kā un kāpēc tiek pieņemti noteikti lēmumi un kas tajos bijuši iesaistīti. Pēdējā laikā tas ne vienmēr tā ir bijis."

Tāpat par Infantīno amata palikšanā negrasās balsot arī Norvēģijas un Zviedrijas Futbola federācijas.

Infantīno ir FIFA prezidents kopš 2016.gada februāra, kad viņš amatā nomainīja aizdomās par nelikumīgiem darījumiem turēto citu Šveices funkcionāru Jozefu Blateru.

Pēc FIFA statūtiem Infantīno varēs piedalīties prezidenta vēlēšanās kā kandidāts arī laika posmā no 2027.līdz 2031.gadam.

FIFA kongresā 16.martā Ruandā Infantīno nebūs oponenta uz organizācijas prezidenta amatu, lai arī Eiropas futbola federācijas ir sarūgtinātas ar vairākiem viņa lēmumiem, ieskaitot Pasaules kausa izcīņas komandu skaitu palielināšanu no 2026.gada līdz 48 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!