Vācija ieguvusi 2006. gada futbola Pasaules kausa (PK) rīkošanas tiesības ar kukuļa palīdzību FIFA izpildkomnitejas locekļiem, piektdien ziņo vācu nedēļas žurnāls ''Der Spiegel''.

''Spiegel'' vēsta, ka Vācijas kandidatūras pieteikuma komiteja bija izveidojusi fondu ar 10,3 miljoniem Šveices franku, kuru veicinājis arī bijušais sporta inventāra firmas ''Adidas'' šefs Roberts Luiss-Dreifuss.

Nauda izmantota, lai nodrošinātu balsis sev par labu no četriem Āzijas pārstāvjiem FIFA 24 locekļu lielajā izpildkomitejā pirms 2000. gada 6. jūlijā finālturnīrs piešķirts Vācijai, vēsta žurnāls.

Āzijas pārstāvji pievienojās balsotājiem no Eiropas. Vācija uzvarēja ar 12 balsīm par un 11 pret. Jaunzēlandes pārstāvis Čārlzs Dempsijs atturējās.

''Spiegel'' arī apgalvo, ka futbola leģenda Francs Bekenbauers, kurš bija Vācijas kandidatūras pieteikuma komitejas vadītājs un pašreizējās Vācijas futbola savienības (DFB) prezidents Volfgangs Nīrsbahs , kā arī vairāki citi augsta ranga futbola ierēdņi bija informēti par šo fondu.

2009. gadā mirušā Luisa-Dreifusa iemaksas bija slepenas, jo šī nauda neparādījas budžetā.

Agrāk piektdien DFB pauda, ka 6,7 miljoni eiro, ko PK organizācijas komiteja 2005. gada aprīlī pārskaitīja FIFA, bija domāti ''kultūras programmai'', izlietoti ne tiem mērķiem. DFB paziņoja, ka audits organizācijas iekšienē nav atradis nelikumības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!