Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Mūsdienu futbolā arvien lielāka loma komandās tiek uzticēta talantīgiem jaunajiem futbolistiem, un no pašreiz vērtīgāko futbolistu veidotā pamatsastāva 11 spēlētājiem desmit nepārsniedz 25 gadu vecumu. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc vērtīgāko futbolistu starta vienpadsmitnieka kopējā vērtība pārsniedz miljardu eiro, liecina futbola portāla "Transfermarkt" aprēķini.

Mūsdienās profesionālais sports vairāk ir bizness, kurā nauda spēlē svarīgu lomu. Tieši klubu sacensībās noskaidrojas spēlētāju vērtība un tas, cik lielu naudu komandas ir gatavas tērēt jaunu spēlētāju iegādei. Vācijā bāzētais portāls "Transfermarkt" aprēķina provizorisko futbolistu vērtību, balstoties uz futbola tirgus analīzi un diskusijām. Protams, šo informāciju nevar uzskatīt par absolūto patiesību, tomēr tā sniedz interesantu ieskatu par iespaidīgajām naudas summām, kas apgrozās šajā sporta veidā.

Šobrīd futbolā populārākā taktika ir spēlēšana ar četriem aizsargiem, trīs pussargiem un trīs uzbrucējiem (vienu centra un diviem malējiem) jeb 4-3-3, tomēr veidojot rakstu par vērtīgāko futbolistu pamatsastāvu nolēmu pieturēties pie tradicionālā 4-4-2, jo sastāvā vajadzēja iekļaut divus spilgtākos jaunās paaudzes uzbrucējus Kilianu Mbapē un Ērlingu Holannu.

No šī sastāva 25 gadu vecumu pārsniedzis tikai Madrides "Real" vārtsargs Tibo Kurtuā, kurš šogad svinēja savu 30. jubileju. Mančestras "City" aizsargs Rubens Diašs ir 25 gadus vecs, bet pārējie futbolisti ir vēl jaunāki. Spēlētāju vecums arī nosaka viņu vērtību, jo viņu kvalitātes tik agrā vecumā klubiem ļauj ar viņiem rēķināties ilgtermiņā, tāpēc ir vērts maksāt tik lielas summas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!