Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Ja tiks nolemts palielināt Pasaules kausa finālturnīra dalībnieku skaitu, virkne 2022. gada čempionāta spēļu varētu notikt ārpus Kataras, pieļauj FIFA prezidents Džanni Infantīno.

Pasaules kausa finālturnīrā dalībnieku skaitu paredzēts palielināt no 32 uz 48 valstu komandām.

"Katarā ir astoņi futbola laukumi, tur gatavojās pasaules čempionātam ar 32 komandām. Nav jābūt Einšteinam, lai saprastu, ka ir grūti noorganizēt turnīru ar 48 komandām vienā valstī ar astoņiem stadioniem. Tādējādi, visticamāk, nāksies aizvadīt mačus ārpus šīs valsts," FIFA prezidentu citē izdevums "The Guardian".

FIFA prezidents turklāt uzskata, ka Pasaules kausa spēļu rīkošana citās valstīs varētu palīdzēt attiecību uzlabošanai Tuvajos Austrumos.

"Kataras attiecības ar kaimiņvalstīm ir faktors, kas šo situāciju apgrūtina, taču varbūt futbols ir iespēja būvēt tiltus," saka Infantīno. "Kad runa ir par futbolu, cilvēki sāk runāt viens ar otru, neskatoties uz sarežģītām diplomātiskajām attiecībām."

2022. gada Pasaules kausa finālturnīrs ir pirmais, kas notiks Tuvajos Austrumos un valstī, kurā valdošā reliģija ir islāms. Katara ir platības ziņā mazākā valsts, kas uzņem šo sporta forumu; otra mazākā ir Šveice, kas rīkoja 1954. gada Pasaules kausa finālturnīru ar 16 dalībvalstīm.

Tiesības rīkot šo čempionātu Katara ieguva 2010. gadā. Tās konkurentes pieteikumā bija Austrālija, Japāna, Dienvidkoreja un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!