Divas nedēļas pirms 2014.gada Latvijas futbola virslīgas sezonas sākuma tikai četri no desmit klubiem izpildījuši noteiktās prasības un saņēmuši neieciešamo licenci spēlēšanai, portālam "Delfi" apliecināja Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību daļas vadītājs Artūrs Gaidelis.

2014.gada Latvijas čempionāts sāksies 14.martā ar spēli starp FK "Liepāja", kas spēlēs "Liepājas metalurga" vietā, un "FK "Jelgava". Pēc tam nākamajās dienās 15., 16. un 17.martā cīņās iesaistīsies pārējie klubi - "Ventspils", "Skonto", Rīgas "Daugava", "Metta"/LU, Daugavpils "Daugava", Jūrmalas "Spartaks", "FC Jūrmala" un BFC "Daugavpils".

Kā apliecināja Gaidelis, licences šobrīd saņēmuši tikai "Jelgava", Rīgas "Daugava", "Ventspils" un BFC "Daugavpils". Starp klubiem, kuri nav saņēmuši licenci, ir arī 2013.gada vicečempioni "Skonto" un bronzas godalgu ieguvēji Daugavpils "Daugava". Gaidelis neteica, kādus licencēšanas punktus klubi nav izpildījuši, pamatojot to ar "konfidenciālu informāciju". Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka klubiem "galvenie klupšanas akmeņi" ir finanšu, stadionu infrastruktūru un jauniešu komandu prasības.

LFF publiski pieejamā informācija liecina, ka klubiem prasības vajadzēja izpildīt jau līdz 20.februārim, bet tagad licences nesaņēmušajiem klubiem ir dots laiks līdz 3.martam sakārtot visus nepieciešamos dokumentus. LFF 4.martā lems par licenču piešķiršanu šiem sešiem klubiem. Gaidels nevēlējās prognozēt, kāda būs LFF rīcība, ja arī šajā datumā klubu iesniegtie dokumenti neatbildīs prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!