Foto: EPA/Scanpix/LETA
Gandrīz puse no vāciešiem nevēlas jaukt sportu ar politiku, liecina ziņu aģentūras DPA pasūtītās un "YouGov" veiktās aptaujas rezultāti.

46% no respondentiem uzskata, ka lielajos sporta forumos, piemēram olimpiskajās spēlēs un futbola turnīros, nevajadzētu izgaismot politiskos jautājumos. Turpretī 38% aptaujāto uzskata, ka politikas tēmām vajadzēt būt šo pasākumu dienaskārtībā.

Pēc Pasaules kausa finālturnīra, kurā Vācija neizkļuva no apakšgrupas, valstsvienības galvenais treneris Hansi Fliks kritizēja pasākuma pārlieku lielo politizēšanu, uzsverot, ka futbolistiem jākoncentrējas sniegumam laukumā.

"Tas ir mūsu uzdevums - būtu jauki, ja mums to ļautu darīt. Politikai ir trenēti citi," teica Fliks.

Katarā notikušā turnīra pirmajā nedēļā septiņām Eiropas komandām tika liegts valkāt daudzkrāsainus piedurknes apsējus ar uzrakstu "One Love" ("Viena mīlestība") šī turnīra spēļu laikā. Fani arī sūrojās par to, ka viņiem netika atļauts ienest stadionos priekšmetus varavīksnes krāsās, kas simbolizē LGBTQ tiesības.

Konservatīvajā islāma valstī Katarā spēkā esošie likumi pret geju seksu un attieksme pret LGBTQ pārstāvjiem izpelnījās uzmanību, kad kļuva zināms, ka tur notiks Pasaules kausa futbolā finālturnīrs. Katara paziņoja, ka šī turnīra spēles var apmeklēt visi, tostarp LGBTQ fani, bet viesiem jāciena šīs valsts kultūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!