Foto: Reuters/Scanpix
Francijas izlases un Madrides "Real" komandas uzbrucējs Karims Benzemā, stāstot par savu dalību Matjē Valbuenā šantāžas lietā, uzsvēra, ka viņa loma šajā skandālā ir ļoti pārspīlēta, savā liecībā, kas publicēta Francijas medijos, sacīja pats futbolists.

Jau vēstīts, oktobra vidū saistībā ar bēdīgi slaveno seksuāla rakstura video, kurā redzams Valbuenā, tika aizturēti četri cilvēki, ieskaitot pazīstamus futbolistus Džibrilu Sisē, kurš no ieslodzījuma tika atbrīvots diezgan ātri, un Benzemā, kurš tika apsūdzēts par līdzdalību šantāžas mēģinājumā.

"Es tajā visā nepiedalījos. Es domāju, ka tā ir liela nesaprašanās. Jau no paša sākuma es vēlējos viņam palīdzēt, jo pret mani mēģināja izdarīt to pašu. Jebkurš, kurš spēlē Francijas izlasē, ir mans draugs. Es vēlējos ar Valbuenā parunāt, pastāstīt, ka ar mani notika tas pats, un dzirdēt viņa domas," tiesnesei sacīja Benzemā.

Par Valbuenā intīmā video eksistenci Benzemā uzzinājis pirms Francijas un Armēnijas izlašu mača. "Es biju Madridē. Kāds vīrietis pusdienu laikā pie manis pienāca un pastāstīja par Valbuenā video. Es to cilvēku nepazinu. Viņš man piedāvāja "Louis Vuitton" firmas spilvenu, apsēdās pie galda un sasveicinājās. Viņš sāka stāstīt par "karstu" video ar Valbuenā. Es viņu uzreiz apturēju un teicu, ka nevēlos par to dzirdēt. Viņš palika pie galda, mēs paēdām un gājām katrs uz savu pusi," turpināja Benzemā.

Pirms Francijas un Armēnijas spēles Benzemā esot centies parunāt ar Valbuenā: "Es viņam teicu, ka man bijusi šāda situācija un ka varu palīdzēt, bet uzsvēru, ka viņam pašam jāizlemj. Ieteicu viņam izmantot mana drauga Karima Zenati palīdzību."

"No sākuma viņš izskatījās aizkaitināts. Viņš jautāja, ko es vēlos, bet es atbildēju, ka vēlos tikai palīdzēt. Viņš atklāja, ka pastāstījis savai ģimenei un advokātam, kā arī vērsies policijā. Es atgriezos Spānijā un viņš teica, ka dos ziņu vai vēlas pats ar visu tikt galā, vai izmantot mana drauga palīdzību," teikts futbolista liecībā.

Noslēgumā Benzemā atzina, ka ir ļoti vīlies par to, cik šī šantāžas lieta ir liela. Viņš arī vīlies par to, ka ir šādi iesaistīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!