Foto: F64
Latvijas futbola klubs "Valmiera" pirmdien ceturtās kārtas "Optibet" virslīgas spēlē demonstrēja aktīvu sniegumu un minimālu pārsvaru guva uzvaru pār turnīra jaunpienācēju "Tukums 2000"/TSS.

Valmiera" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja "Tukums 2000"/TSS.

Pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja tukumniekiem pavērās septītajā minūtē, kad no ļoti tuvas distances bumbu vārtu tīklā neieraidīja Mateušs Četnarskis. Puslaika turpinājumā iniciatīva piederēja mājiniekiem, kas dažkārt tika līdz labām sitienu pozīcijām, taču Ivans Baturins palika nepārspēts. 28.minūtē Baturina modrību pārbaudīja Alvis Jaunzems, bet futbolista sitiens vārtu apakšējā stūrī no aptuveni 16 metriem tika visai viegli atvairīts.

37.minūtē bumbu pavirši izspēlēja viesi, ko acīgi pamanīja valmierieši. Īsi pēc tam soda laukumā iepretim tukšiem vārtiem ar bumbu bija Samats Sarsenovs, taču Baturins raidījumu atvairīja ar kāju. Minūti vēlāk tukumnieku vārtu vīrs cieta sadursmē ar pretspēlētāju, bet pēc neilgas atpūtas uz zālāja spēja turpināt dueli.

Četras minūtes līdz pirmā puslaika beigām Romāns Mickevičs ar tālu sitienu centās pārsteigt Valmieras vārtsargu, taču sitiens lidoja nedaudz garām labajam vārtu stūrim.

Otrais puslaiks iesākās Valmieras kluba zīmē, kas piektajā minūtē izvirzījās vadībā. Pēc stūra sitiena izspēles "otrajā stāvā" prasmīgākais bija Toluvalase Arokodare, kuram tie bija otrie vārti šajā sezonā. Minūti vēlāk Jaunzems no aptuveni 18 metriem izdarīja spēcīgu sitienu, taču bumbas lidoja pāri vārtu pārliktnim. Īsi pēc tam soda laukumā divus pretspēlētājus lieliski apveda Motezs Zadems, taču rezultāts palika nemainīgs.

Tukumnieki līdz pat mača beigām spēlēja "otrā numura" lomā, regulāri atvairot mājinieku presingu. 70.minūtē Zadems kārtējo reizi atradās labā sitiena pozīcijā, viņa virzienā arī lidojot bumbai, taču futbolists nespēja līdz tai aizsniegties. Četras minūtes vēlāk valmierieši neizmantoja standartsituāciju, taču pusminūti vēlāk vārtu stabu norībināja tikko uz maiņu nākušais Ēriks Punculs. Futbolists līdz mača beigām paspēja atzīmēties spēles protokolā, jo 83.minūtē uzbrukumā aizrāvās viesi, bet bumba tika zaudētā, kā rezultātā ātrajā uzbrukumā devās Punculs, kurš bumbu raidīja vārtsarga padusē.

Trīs minūtes vēlāk vēl vienus vārtus guva Žiljēns Selestīns, taču soģis "golu" neieskaitīja.

Jurģis Kalns šajā spēlē atpūtu deva vienības pirmajam numuram Maksimam Kučinksim, kā rezultātā debiju virslīgā piedzīvoja Ivans Baturins. Trešo dueli pēc kārtas laukumā nedevās arī valmieriešu vārtu vīrs Vladislavs Lazarevs.

Virslīgas līderpozīcijā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir RFS, kurai ar septiņiem punktiem četros dueļos seko "Ventspils". Pa sešiem punktiem iekrājušas "Riga", "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils" un "Spartaks", pēdējām divām aizvadot par spēli vairāk. Četrus punktus iekrājusi "Valmiera", "Metta" ir par vienu mazāk, bet "Tukums 2000"/TSS četros dueļos izcīnījusi vienu punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!