"Optibet" futbola virslīgas klubs "Valmiera" FC noraidījis no Beļģijas futbola granda "Anderlecht" izteiktu 1,5 miljonus eiro lielu piedāvājumu par šī gada virslīgas čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Toluvalases Arokodares pāreju, liecina portāla "Delfi" rīcībā esoša informācija.

Beļģijas futbola klubs "Anderlecht" jau ilgstoši interesējies par iespēju iegādāties "Valmieras" vienības uzbrukuma līderi.

"Anderlecht" vadība "Valmiera" FC par spēlētāja pāreju piedāvājusi 1,5 miljonus eiro, bet Vidzemes klubs šo summu noraidījis, portālam "Delfi" atklāja pārrunām tuvu esoša persona.

Latvijas futbola klubs tā vietā par 19 gadus veco Nigērijas uzbrucēju no "Anderlecht" vēlējies saņemt 2,0 miljonus eiro. Beļģijas vienība koronavīrusa Covid-19 radīto ekonomisko grūtību dēļ par šādu summu futbolistu nevēlas iegādāties.

Valmieras vienības valdes priekšsēdētājs Uldis Pūcītis situāciju portālam "Delfi" nekomentēja, bet uzsvēra, ka Arokodarem joprojām ir spēkā esošs līgums ar "Valmiera" FC. Tiesa, uzbrucējs nav piedalījies 30. augustā notikušajā virslīgas čempionāta spēlē pret BFC "Daugavpils", lai netiktu riskēts ar viņa veselību pirms iespējamām medicīniskām pārbaudēm transfēra rezultātā, neslēpa Pūcītis.

Beļģijā spēlētāju pāreju logs noslēdzās 31. augustā, bet tā otrā daļa ilgs no 8. septembra līdz 5. oktobrim.

Arokodare pirmajās 14 virslīgas čempionāta spēlēs guva 14 vārtus. Savukārt pirms 16. augustā paredzētās spēles ar FK "Liepāja" uzbrucēja pārstāvētā "Valmiera" paziņoja, ka Arokodare atteicies piedalīties spēlē un iepriekšējās dienas treniņā. Klubs paziņojumā to pamatoja ar spēlētāja aģenta Žana Žerāra vēlmi panākt ātrāku Arokodares pāreju uz "Anderlecht", kā arī minēja, ka par 19 gadus veco nigērieti interesējas vairāk nekā desmit Eiropas klubi.

Pats futbolists medijam "Sportacentrs.com" pēc tam atklāja, ka juties psiholoģiski satriekts, jo "Valmiera" bloķējusi viņa pāreju, kas būtu Latvijas futbola transfēru rekords. Viņa pārstāvis "Valmieras" klubam arī esot piedāvājis variantu, ka Arokodare sezonu noslēdz turpat, bet uz Beļģiju pārceļas 2021. gada janvārī.

Futbolists ierindā atgriezās uz 23. augusta spēli pret "Jelgavu", kurā viņš kaldināja panākumu ar 15. gūtiem vārtiem sezonā, bet 30. augustā nepiedalījās iepriekš minētajā spēlē pret BFC "Daugavpils" vienību.

Lai gan precīzas summas nav zināmas, futbola klubs "Skonto" savulaik saņēmis ap 2 miljoniem eiro par Andreja Rubina pārdošanu "Crystal Palace" vienībai, kā arī par Māra Verpakovska pāreju uz Kijevas "Dinamo" klubu. Visticamāk, šie transfēri uzskatāmi par Latvijas futbola rekordiem.

Šobrīd Beļģijas augstākās līgas čempionātā aizvadītas četras kārtas, pēc kurām titulētākais Beļģijas klubs "Anderlecht" ieņem astoto vietu.

Savukārt Valmieras futbola klubs virslīgā iekļuva pirms 2018. gada sezonas, triumfējot Latvijas 1. līgā. Savā pirmajā sezonā tas 28 mačos izcīnīja vien astoņus punktus, ieņemot pēdējo, astoto vietu, bet pozīciju stiprāko sabiedrībā saglabāja, pateicoties virslīgas paplašināšanai līdz deviņiem klubiem.

Šovasar "Valmiera" ar zaudējumu pirmajā kārtā debitēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, pateicoties pērn izcīnītajai ceturtajai vietai Latvijas futbola virslīgā. Pēc 17 aizvadītām kārtām Vidzemes klubs šī gada čempionātā atrodas trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!