"Optibet" futbola virslīgas klubs "Valmiera" FC oficiāli var tikt saukts par bronzas ieguvēju, Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komitejai (DK) piešķirot komandai uzvaru līdz galam neizspēlētajā 26. kārtas spēlē pret BFC "Daugavpils".

Vidzemes komanda ceturtdien atradās vadībā ar rezultātu 3:0 (2:0) pret astoņu cilvēku sastāvā spēlējošo "Daugavpili", kurai Covid-19 dēļ nebija iespējas pulcēt plašāku komandu.

Galvenais tiesnesis Jevgēnijs Vasjukovs spēli apturēja pēc 58 minūtēm, jo Latgales komandai divu savainojumu dēļ vairs nebija futbola mača aizvadīšanai nepieciešamie septiņi spēlētāji. Vispirms laukumu pameta Valērijs Afanasjevs, bet vadzis lūza, kad savainojās arī Vladislavs Timofejevs.

LFF DK, iepazīstoties ar minētās spēles protokolu, konstatēja, ka spēle pārtraukta saskaņā ar futbola noteikumiem. Tā vienbalsīgi lēmusi "Daugavpils" komandai ieskaitīt zaudējumu ar rezultātu 0:3.

Tādējādi "Valmiera" šobrīd patiešām tikusi pie trim punktiem, kuri tai garantē trešo vietu turnīra tabulā. Komandai ir tieši šāds pārsvars pār ceturtajā vietā esošo FK "Ventspils", bet savstarpējo spēļu priekšrocība pieder "Valmierai".

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 69 punktiem 25 mačos ieņem "Riga", kas par sešiem punktiem apsteidz RFS. 44 punkti 26 cīņās ir "Valmierai", 41 punkts 26 mačos – "Ventspilij", 39 punkti – "Liepājai", bet 37 punkti 26 spēlēs – Jūrmalas "Spartakam". Tālāk ar 22 punktiem 26 spēlēs ir "Jelgava", 20 punktus iekrājusi "Daugavpils", 16 punkti ir "Metta" komandai, kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie 14 punktiem.

Virslīgas pēdējā, 27. kārta tiks aizvadīta svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!