Latvijas futbola virslīgas sudraba medaļniece "Valmiera" FC pārbaudes spēles pret diviem Krievijas klubiem aizvadīja pēc tam, kad savu piekrišanu doties laukumā deva abi Latvijas komandu pārstāvošie ukraiņi Romāns Jakuba un Ivans Želizko, paziņoja klubs.

"Valmiera" vispirms ceturtdienas rītā ar rezultātu 0:4 piekāpās Krievijas premjerlīgas kluba "Krasnodar" fārmklubam "Krasnodar-2", bet pēc tam pēcpusdienā spēkojās arī ar Krievijas premjerlīgas vienību Maskavas "Torpedo", mačam noslēdzoties ar rezultātu 0:0.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā tā, iespējams, bija pirmā Ukrainas sportistu tikšanās ar kādu Krievijas sporta komandu.

Vēlāk klubs sniedza savu komentāru par to, kāpēc piekrita aizvadīt šīs spēles.

"Jūtamies atbildīgi par mūsu rīcību, un esam tiesīgi uzņemt visu sabiedrības nosodījumu, kas sekojis pēc šāda mūsu lēmuma. Tam nav attaisnojuma, īpaši pastiprinošos apstākļos, kad Ukraina tiek pakļauta šādam neiedomājami brutālam uzbrukumam no Krievijas federācijas puses. Tomēr, ņemot vērā mūsu daudznacionālo komandas sastāvu, un konkrēti divu Ukrainas spēlētāju izteikto vēlmi šodien spēlēt, tādējādi parādot savu vēstījumu (attēlā redzamais "Слава Україні! Героям слава!") un vienlaikus arī vēlmi pēc iespējas labāk iespēlēt komandu gaidāmajam virslīgas čempionātam, lēmumu par atteikšanos spēlēt beigās nepieņēmām," teikts kluba paziņojumā

"Situācijas eskalācija Ukrainā šīs dienas laikā mums pārliecinoši ir palīdzējusi nekļūdīties nākamajā lēmumā atcelt 27. februārī ieplānoto pārbaudes spēli pret citu Krievijas futbola klubu – Ļipeckas "Metallurg". Šajā grūtajā laikā ļoti pārdzīvojam kopā ar mūsu ukraiņu puišiem, viņu bažas par saviem tuvajiem, par savu valsti, ir arī mūsu bažas. Šis ir pārbaudes laiks mums visiem. Vēlamies, lai jūs zinātu – mēs visi mūsu klubā nosodām Krievijas atklātu agresiju Ukrainā. Karam – nē!" uzsvēra "Valmiera" FC.

Latvijas čempionvienība RFS ceturtdien pēc abpusējas vienošanās atcēla pārbaudes spēli ar Krievijas klubu Tomskas "Tom", informēja vienība. Arī šai spēlei bija jāsākas pulksten 16.30, bet klubs divas stundas iepriekš paziņoja, ka mačs nenotiks.

Dažādas sporta pasaules pārstāves ceturtdien pārtrauc sadarbību ar Krievijas sporta organizācijām.

Ceturtdien, piemēram, par šādu soli paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS). Latvijā bāzētās Eiropas Ziemeļu basketbola līga un Eiropas Sieviešu basketbola līga arī apturēja Krievijas komandu dalību šajās sacensībās.

Hokeja klubs "Rīga" trīs stundas sociālajā vietnē "Facebook" uzturēja aicinājumu cilvēkus doties uz Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēli Piņķos, taču pulksten 16.15 paziņoja, ka "saistībā ar šī brīža situāciju pasaulē" šī un piektdien paredzētā spēle nenotiks.

Savukārt Vācijas bundeslīgas vienība "Schalke 04" atklājusi, ka tā no kluba krekliem noņems komandas galvenā sponsora "Gazprom" uzrakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!