Foto: F64
Pirmo reizi par Latvijas futbola čempioniem sestdien, 12. novembrī, kļuva "Valmiera FC", kas pēdējā kārtā izcinīja 2023. gada "Optibet" virslīgas uzvarētāju titulu.

Valmierieši sezonas pēdējā spēlē ar 2:0 (0:0) pieveica "Liepāju", kas kopvērtējumā palika ceturtie. Uzvarētāju labā vārtus guva Raimonds Krollis un Džibrils Gejs.

Jau astotajā minūtē pie dzeltenās kartītes tika Krollis, 11. minūtē brīdinājumu nopelnīja arī Ivans Želizko, kam sekoja vēl dzeltenais "plāksteris" Robertam Veipam, valmieriešiem jau spēles ievadā tiekot pie trīs brīdinājumiem.


Spēles sākumā savainojumu guva "Liepājas" centra aizsargs Ignasio Migels, un liepājniekiem nācās veikt piespiedu maiņu, kuras rezultātā laukumā devās Noā Lūks Toribio.

Tuvojoties puslaika izskaņai, noteikumus pret Kamilo Menu pārkāpa Toribio, kas deva "Valmierai" iespēju izspēlēt standartsituāciju, taču Želizko sita pāri vārtiem. Īsi pēc tam valmierieši veidoja pretuzbrukumu, tomēr atkal bumba lidoja garām Liepājas komandas vārtiem.

Otrā puslaika ievadā "Valmiera" divas reizes tika pie standartsituācijām, tomēr, neskatoties uz veiksmīgu piespēli uz vārtu priekšu, bumba neatrada ceļu uz "Liepājas" vārtiem.

58.minūtē pēc stūra sitiena izspēles "Valmiera" veiksmīgi iespēlēja bumbu uz vārtu priekšu un, lai gan Krišjānis Zviedris pēc pirmā sitiena izglāba "Liepāju", Krollis pirmais tika pie atlēkušās bumbas un raidīja to vārtos, izvirzot valmieriešus vadībā ar 1:0.


Neilgi pēc zaudētājiem vārtiem Lukass Vilela "Liepājas" rindās pārkāpa noteikumus, kam sekoja Gotjē Mankendas uzbrukums uz "Valmieras" vārtiem, taču Rihards Matrevics spēja glābt valmieriešus no zaudētiem vārtiem.

Par spēles vilcināšanu Mena saņēma dzelteno kartīti, un pāris minūtes vēlāk brīdinājumu saņēma arī Masaki Murata.

Atlikušajā spēles daļā liepājnieki vairāk uzbruka, mēģinot izraut neizšķirtu, taču "Valmieras" labā kompensācijas laika pēdējā minūtē 2:0 panāca Gejs.

Savukārt "Valmiera FC" sīvākie konkurenti "Riga FC" pēdējā spēlē ar 0:1 zaudēja pērnās sezonas čempionei RFS, kas samierinājās ar bronzu.

Pirmajā puslaikā cīņa norisinājās līdzvērtīgi, taču vārti netika gūti. Rīgas derbijs neizpalika bez spēlētāju saķeršanās un asākas vārdu apmaiņas jau pirmajās 45 spēles minūtē, pie vienas dzeltenās kartītes tiekot "Riga" spēlētājam Muhamedam Ngomam.

66.minūtē RFS kapteini Tomašu Šimkoviču nomainīja Sedriks Kuadio, kurš savainojuma dēļ nebija spēlējis gandrīz trīs mēnešus, un īsi pēc došanās laukumā ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu "Riga" vārtos.

Rīgas derbijā šosezon iepriekš pa reizei panākumus izcīnīja abas komandas (2:1 RFS labā un "Riga" panākums ar 2:0), taču pēdējais duelis noslēdzās neizšķirti 1:1.

Vēl "Optibet" Latvijas futbola virslīgas pēdējās kārtas cīņā Salaspils "Super Nova" viesos spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Metta", taču ar to nepietika, lai nosargātu vietu virslīgā.

Laukuma saimnieki izvirzījās vadībā spēles 20.minūtē, kad vārtus "Metta" labā pēc stūra sitiena ar galvu guva Artjoms Puzirevskis. Salaspils pēc Jevgenija Miņina precīza sitiena panāca neizšķirtu 64.minūtē.

"Super Nova" vietā nākamgad virslīgā spēlēs "Jelgava", kamēr "Metta" vēl aizvadīs pārspēles pret "Grobiņu", lai saglabātu vietu virslīgā.

Tikmēr "Tukums 2000"/"Telms" mājās ar rezultātu 1:2 (0:1) piekāpās Jūrmalas "Spartakam".

Neveiksmīgas epizodes rezultātā spēles ceturtajā minūtē Niks Sliede raidīja bumbu savos vārtos, kas ļāva "Spartakam" izvirzīties vadībā. Pēc tam 74.minūtē Rjuga Nakamura guva vārtus tukumnieku labā un panāca neizšķirtu, taču divas minūtes pirms pamatlaika beigām uzvaru izrāva Leonardo Gaučo.

Savukārt "Auda" izbraukumā ar 1:0 (0:0) apspēlēja "Daugavpili".

26.minūtē soda sitienu nerealizēja "Audas" futbolists Niko Bretšnaiders. 79.minūtē vienīgos vārtus uzvarētāju labā guva Staņislavs Krapuhins.

Pirms pēdējās kārtas "Valmiera FC" pārsvars pār "Riga FC' bija tikai viens punkts. Sezonas noslēgumā valmieriešiem 36 spēlēs 85 punkti, "Riga FC" bija otrā ar 81 punktu, bet RFS tika pie 73 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!