Foto: F64

"Valmieras" komanda sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempionāta ceturtās kārtas ievadā viesos ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja "Liepāju".

Valmieras futbolisti pie punktiem tika arī sezonas ceturtajā spēlē, kamēr liepājnieki cieta trešo zaudējumu pēc kārtas.

Pirmo puslīdz bīstamo momentu spēlē izveidoja mājinieki, 18. minūtē pāri vārtiem sitot Dāvim Ikauniekam. Pēc piecām minūtēm pēc Daisukes Jokotas izpildītā soda sitiena bumba lidoja nedaudz garām "Liepājas" vārtiem, bet nedaudz vēlāk izgājienu pret mājinieku vārtsargu un šodienas jubilāru Oleksandru Ribku neizmantoja Ibrahims Sovs.

Valmierieši turpināja izdarīt spiedienu uz "Liepājas" vārtiem un 33. minūtē pēc stūra sitiena precīzi ar galvu sita Tčakonte Dava. Tiesa, 41. minūtē tas pats Dava neveiksmīgi atspēlēja bumbu vārtsargam Rihardam Matrevicam. Pārāk vāju sistā bumba nonāca pie Artūra Karašauska, kurš valmieriešu kļūdu nepiedeva – 1:1.

Otrā puslaika pirmajā pusē, 59. minūtē, Sovs izmantoja burzmu liepājnieku soda laukumā un atguva vidzemniekiem vadību. Turpinājumā vēju pilsētas futbolisti ar periodiskiem uzbrukumiem centās apdraudēt pretinieku vārtus, taču neizšķirtu nepanāca.

"Liepāja" sezonas sākumā tikusi pie trim punktiem. Vispirms ar 4:1 tika sagrauta pastarīte "Metta", bet pēc tam ar 0:2 zaudēts čempionei "Riga" un ar 0:4 – vicečempionei RFS.

Savukārt valmierieši pirmajā kārtā ar 3:2 viesos uzvarēja RFS, bet pēc tam mājās spēlēja 2:2 ar "Daugavpili" un ar 1:0 uzvarēja "Ventspili".

Pērn komandas savā starpā tikās četrreiz. Pirmajās spēlē viesos ar 1:0 uzvaru svinēja valmierieši, bet turpmākās divas beidzās neizšķirti – 1:1. Savukārt Latvijas kausa pusfinālā ar 2:0 savā laukumā pārāki bija vēlākie kausa ieguvēji liepājnieki.

Mājiniekiem vienas spēles diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt aizsargs Vadims Žuļevs.

Otrajā spēlē plkst.19 "Metta" Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā tiksies ar "Riga" komandu.

Turnīra līdere ar desmit punktiem četrās spēlēs ir "Valmiera", tālāk ar deviņiem punktiem trīs mačos ir "Riga", septiņi punkti ir "Daugavpils" futbolistiem, bet četri punkti ir RFS kontā. "Liepāja" un "Spartaks" seko ar trim punktiem, "Ventspils" izcīnījusi vienu punktu. Bez punktiem pagaidām ir "Metta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!