Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja lēmusi atņemt trīs punktus "Optibet" Latvijas virslīgas klubam "Valmiera FC", kas joprojām nav izpildījusi saistības strīdā ar trim bijušajiem kluba futbolistiem.

Portāls "Delfi" vairākkārt informējis par Latvijas futbolista Vitālija Jagodinska, kā arī ukraiņu Mikolas Musoļitina un Andrija Kožuhara strīdu ar Vidzemes klubu. Klubs vairāku mēnešu garumā vilcinājās ar līgumā noteikto saistību izpildi, arī LFF institūcijās lieta skatīta jau vairāku mēnešu garumā bez īpašas steigas, reizi "Valmiera FC" uzlikts jau sods, bet tagad, joprojām neizpildot saistības, klubam atņemti trīs punkti kopvērtējumā.

Tiesa, "Valmiera FC" tas daudz neskādē, jo virslīgas noslēguma kopvērtējumā komanda saglabā trešo vietu. Tagad Vidzemes vienībai un tuvākajai sekotājai "Ventspilij" ir pa 44 punktiem, tomēr savstarpējās spēlēs labāki rezultāti ir valmieriešiem, tādējādi viņi saglabā trešo vietu.

Tagad "Valmierai FC" dotas nepilnas divas nedēļas (līdz 16. decembrim), lai nokārtotu visas finansiālās saistības ar futbolistiem, pretējā gadījumā sankcijas varētu būt vēl bargākas.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka daļu no saistībām Vidzemes klubs ir izpildījis, tomēr lielākā summas daļa joprojām nav izmaksāta. LFF Apelāciju komisijas lēmums paredz, ka "Valmiera FC" jāizmaksā kopā visiem trim futbolistiem vairāk nekā 320 000 eiro, bet, ja LFF būtu apmierinājusi visas futbolistu prasības, summa būtu pārsniegusi pusotru miljonu eiro.

"Valmiera FC" pēc LFF DK lēmuma pubiskošanas sociālajos tīklos paziņoja, ka šoreiz pildīs visus lēmumus, līdz ar to futbolisti var cerēt uz saistību nokārtošanu no Vidzemes kluba puses.


"Valmiera FC" bija iesniegusi prasību arī Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS). Balstoties uz "Valmiera FC" iesniegtajām vēstulēm, LFF vēsta, ka Vidzemes klubs ir atsaucis savu prasību, tomēr portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka CAS šo lietu nav virzījusi tālākai izskatīšanai.

LFF DK ceturtdien arī lēma oficiāli ieskaitīt "Riga FC" tehnisko zaudējumu 0:3 par neierašanos uz sezonas pēdējo spēli pret "Ventspili". Līdz ar to Kurzemes klubs šobrīd oficiāli kopvērtējumā apsteidza "Liepāju" un pakāpās uz ceturto vietu, tomēr pirmo reizi kopā 1999. gada paliek ārpus Eirokausu zonas.

LFF DK piesprieda "Riga FC" arī 700 eiro sodu par spēles neaizvadīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!