Foto: Māris Greidāns
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Daugavpili".

Jau desmitajā minūtē mača rezultātu atklāja jaunais daugavpiliešu uzbrucējs Kaspars Kokins, kurš pēc stūra sitiena izspēles precīzi sita ar galvu. Pirmā puslaika turpinājumā laukuma saimnieki neizmantoja izgājienu vienatnē pret vārtsargu, pārtraukumā ar minimālu pārsvaru dodoties viesiem.

Otrā puslaika sākumā, 48.minūtē valmierieši izlīdzināja rezultātu - pēc Leonardu Lelisa izpildītā soda sitiena bumba aizķēra "Daugavpils" futbolistu sieniņu un ielidoja vārtos. Puslaika turpinājumā pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, turklāt Valmieras futbolisti norībināja vārtu konstrukciju, bet citā epizodē viesus no nonākšanas iedzinējos glaba "Daugavpils" vārtsargs Danilo Kučers.

Šo komandu pirmajā šīs sezonas cīņā ar 2:0 uzvarēja valmierieši, bet otrajā aplī "Daugavpils" savā laukumā revanšējās ar 1:0. Sezonu teicami sākušajai "Valmiera Glass"/ViA pēdējā laikā gan nav veicies pārāk labi, jo iepriekšējos četros mačos bija ciesti trīs zaudējumi. Diez ko labāk neklājas arī Daugavpils komandai, kam pēdējās četrās spēlēs bijuši divi zaudējumi un divi neizšķirti.

Vēl šovakar "Jelgava" tiekas ar "Ventspili", bet "Metta" cīnās ar Latvijas čempioni "Riga".

Šīs kārtas izspēle tika iesākta sestdien, kad Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā ar 1:0 apspēlēja RFS. Šo kārtu tikmēr izlaiž "Liepājas" futbolisti.

Ar 34 punktiem 17 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, kurai ar 31 punktu 18 cīņās seko RFS. Trešā ar 29 punktiem ir "Spartaks" komanda, bet tālāk ar 25 punktiem 17 spēlēs ir "Valmiera Glass"/ViA. Piektajā vietā ar 23 punktiem 17 mačos ir "Liepāja", kas par diviem punktiem apsteidz "Ventspili" un "Daugavpili", tālāk ar 19 punktiem 17 dueļos seko "Jelgava", bet pēdējā ar 17 punktiem 17 cīņās ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9. novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!