Foto: F64
"Optibet" Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas ievadā ceturtdien "Ventspils" un "Valmieras" futbolisti cīnījās neizšķirti, kamēr "Daugavpils" pirmo uzvaru sezonā atzīmēja ar sešiem vārtiem.

Kurzemes un Vidzemes komandu duelis Ventspilī noslēdzās neizšķirti 2:2 (0:1).

Viesi vadībā izvirzījās spēles 35. minūtē, kad Toluvalase Arokodare pēc Viktora Djanē piespēles pie pretinieku soda laukuma apveda divus ventspilniekus un no vidējas distances raidīja bumbu vārtos. Nedaudz vēlāk Jevgeņijam Kozlovam bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču krievu uzbrucējs pie labā vārtu stūra nespēja pienācīgi apstrādāt bumbu.

Otrā puslaika sākumā vidzemnieki varēja dubultot pārsvaru, taču "Ventspili" glāba vārtsargs Konstantins Mahnovskis. Puslaika turpinājumā viesi saņēma aukstu dušu un dažu minūšu laikā ielaida divus vārtus.

Vispirms 53. minūtē pēc Ingara Stugļa sitiena bumbu atsita Andrijs Kožuhars, taču tā nonāca pie Kaspars Svārupa, pašmāju uzbrucējam ar saviem trešajiem vārtiem sezonā panākot 1:1. Trīs minūtes vēlāk Georgi Eristavi ar skaistu tālsitienu panāca 2:1, bet vēl pēc dažām minūtēm Eduards Tīdenbergs trāpīja pa vārtu stabu.

Turpinājumā, 71.minūtē, Valmieras futbolisti izlīdzināja rezultātu. Mahnovskis atkārtoti centās izprovocēt pretinieku uz noteikumu pārkāpumu, izveidojot sadursmi ar "Valmieras" aizsargu Vitāliju Jagodinski. Galvenais tiesnesis Artis Ķēniņš sodīja vārtsargu no Ukrainas par izkrišanu ārpus soda laukuma ar bumbu rokās, bet Krišs Kārkliņš izpildīja nekļūdīgu soda sitienu, triecot bumbu zem pārliktņa.

Epizodes iznākums neapmierināja laukuma saimniekus, kuri aktīvi protestēja pret tiesnešu lēmumiem, kā rezultātā "Ventspils" galvenais treneris Viorels Frunze tika brīdināts ar dzelteno kartīti. Vēlāk citā epizodē tāda paša kartīte tika parādītā "Valmieras" stūrmanim Tamazam Pertijam.

Atlikušajā laikā vārti netika gūti, duelim noslēdzoties ar rezultātu 2:2, kas "Valmierai" deva pirmo punktu sezonā.

Tikmēr "Daugavpils" viesos ar rezultātu 6:0 (1:0) sagrāva līgas debitanti "Tukums 2000"/TSS komandu, tiekot pie pirmā panākuma sezonā.

Pirmais puslaiks aizritēja bez īpaši asiem pavērsieniem, mājiniekiem iekrājot trīs dzeltenās kartītes. Tiesa, puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē pēc stūra sitiena tukumnieku vārtsarga atsistā bumba nonāca pie Davida Idovu, nigēriešu aizsargam panākot 1:0.

Otrā puslaika sākumā daugavpilieši tika pie iespējas izpildīt 11 metru sitienu, taču Vugars Askerovs trāpīja pa vārtu konstrukciju. Nedaudz vēlāk, 49. minūtē, Edgars Ivanovs dubultoja Latgales komandas pārsvaru. Svukārt otrā laukuma galā Romans Mickevičs norībināja vārtu stabu.

Mača 66. minūtē daugavpilieši vēlreiz trāpīja pa vārtu stabu, un pirmais pie bumbas bija Askerovs, kurš šoreiz bija nekļūdīgs – 3:0. Septiņas minūtes vēlāk Andrejs Kovaļovs ar sitienu no soda laukuma robežas panāca jau četru vārtu pārsvaru, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigās Namdī Ofors vēl vairāk sarūgtināja tukumniekus – 5:0. Nākamajā minūtē ātrā pretuzbrukumā pēc Ofora piespēles Kovaļovs panāca jau 6:0.

Stundu vēlāk spēli uzsāka "Metta" un "Jelgava" vienības, ar rezultātu 1:0 (1:0) pirmoreiz šosezon triumfējot "Metta" futbolistiem, bet virslīgas ceturtdienas vakaru "Arkādijas" stadionā noslēdza RFS un Jūrmalas "Spartaks" vienības, rīdziniekiem ar rezultātu 4:1 (4:1) pieveicot viesus.

Trešās kārtas noslēgumā piektdien "Riga" savā laukumā uzņems "Liepāju".

Pirmajās divās kārtās maksimāli iespējamos sešus punktus ieguvušas RFS, Jūrmalas "Spartaka", "Liepājas" un "Jelgavas" komandas, četri punkti trīs mačos ir "Ventspilij", trīs punktus iekrājušas "Riga" un "Daugavpils" komandas, punkts ir "Valmieras" futbolistiem, bet bešā šobrīd ir "Metta" un "Tukums 2000"/TSS vienības.

Virslīgas sacensības norit bez skatītājiem, stingri ievērojot iepriekš izstrādātā sanitārā protokola prasības.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13. martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12. martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Dalību eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem).

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020. gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Šobrīd plānots, ka četras no piecām kārtas spēlēm būs vērojamas kanālā "Sportacentrs.com TV", bet viena – kanālā "Best4Sport TV".

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa "Optibet".

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!