Latvijas futbola klubs "Valmiera" UEFA Konferenču līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Lietuvas klubu Marijampoles "Sūduva", bet "Liepāja" un RFS spēkosies ar vienībām no Ziemeļmaķedonijas un Fēru salām, otrdien atklāja izloze.

UEFA jaunizveidotajā turnīrā nākamsezon piedalīsies trīs Latvijas komandas – vicečempione RFS, bronzas laureāte "Valmiera", kā arī Latvijas kausa ieguvēja "Liepāja".

Kurzemniekiem pirmā spēle būs jāaizvada viesos. "Liepājai" kvalifikācijas pirmajā kārtā paredzēta tikšanās ar Strugas "Trim-Lum" no Ziemeļmaķedonijas. "Valmiera" viesos tiksies ar Marijampoles "Sūduvu", bet RFS spēkosies ar "Klaksvik" no Fēru salām.

"Klaksvik" pagājušajā sezonā nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu un vēlāk apstājās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtā. Vietējā čempionātā komanda kopumā uzvarējusi 18 reizes, pēdējo trofeju iegūstot pirms diviem gadiem.

"Trim-Lum" izveidota vien 2015. gadā un kopš tā laika ātri vien spējusi sasniegt Ziemeļmaķedonijas spēcīgāko čempionātu. Šī komandai būs pirmā dalības reize kādā no Eiropas turnīriem.

Savukārt "Sūduva" ir Lietuvas vicečempione. Pagājušajā sezonā "Sūduva" piedzīvoja zaudējumu Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā, bet Eiropas līgās nepārvarēja priekšsacīkšu trešo kārtu. Eirokausos komanda kopumā aizvadījusi 54 spēles, kurās izcīnītas 16 uzvaras.

Lietuvas vienība jau trīs reizes Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā pārspējusi klubus no Latvijas. 2012./2013. gadā kaimiņiem piekāpās Daugavpils "Daugava", 2017./2018. gadā tāds pats liktenis piemeklēja "Liepāju", bet 2018./2019. gadā "Sūduva" pieveica Jūrmalas "Spartaks" komandu.

Tāpat Konferenču līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā spēkosies arī Eduarda Emša pārstāvētā Erevānas "Noah", kas tiksies ar Jāņa Ikaunieka pārstāvēto Somijas komandu Kuopio "Palloseura" ("KuPS"). Raivja Andra Jurkovska pārstāvētā Īrijas komanda "Dundalk" cīnīsies ar "Newton" no Velsas.

Trešdien paredzēta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas izloze, bet pirmās kārtas mači tiks aizvadīti 8. un 15. jūlijā.

UEFA Konferenču līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā kopumā piedalīsies 66 komandas. Lai iekļūtu pamatturnīrā, komandām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Pamatturnīra sākums plānots 16. septembrī. Fināls Albānijas galvaspilsētā Tirānā paredzēts nākamā gada 25. maijā.

Šī būs pirmā UEFA Konferenču līgas sezona. Tā izveidota, lai klubiem būtu lielākas iespējas sevi pierādīt uz starptautiskās skatuves. Konferenču līga uzskatāma par trešā ešelona sacensībām aiz Čempionu un Eiropas līgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!