Foto: F64

"Valmiera" ceturtdien Rīgā cieta zaudējumu UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē.

"Valmiera", kura maču aizvadīja "Daugavas" stadionā Rīgā, ar 1:2 (1:1) atzina Ziemeļmaķedonijas kluba Skopjes "Škendija" pārākumu.

Pirmajā puslaikā atklātā spēlē bīstamu momentu pie abu komandu vārtiem netrūka. Jau pašā sākumā Džibrils Gejs tika pie sitiena no vārtu priekšas, bumbai lidojot virs vārtiem.

Tomēr devītajā minūtē vārtus guva viesi. Ljupčo Dorijevs ar bumbu ieskrēja mājinieku soda laukumā, ar māņu kustību tika vaļā no sedzēja un pa zemi raidīja bumbu vārtos - 1:0 viesu labā.

Kaut gan vairāk uzbruka mājinieki, viesiem bija vēl vairākas labas iespējas rezultātu palielināt. Vispirms garām vārtiem no labas pozīcijas sita Adeniss Shala, bet 34.minūtē pa vārtu kreiso stabu trāpīja Dorijevs.

Kad jau likās, ka pirmais puslaiks beigsies ar minimālu viesu pārsvaru, 45.minūtē pēc Kamilo Menas sologājiena pa kreiso pusi un stūra sitiena izpildes no kreisās puses bumbu vārtsarga laukumā ar galvu tālāk pāradresēja aizsargs Daniels Balodis, un bumba uzkrita uz kājas Gejam, kurš to raidīja vārtu labajā stūrī - 1:1.

Arī tas vēl nebija viss, jo pa vārtu stabu pēc brīvsitiena izspēles un sitiena ar galvu vēlreiz trāpīja viesi, šoreiz - Egzons Bejtulai.

Otro puslaiku mājinieki sāka ar trim maiņām, pārejot uz taktisko zīmējumu ar trim aizsargiem, kas turpinājumā radīja daudzus bīstamus momentus pie mājinieku vārtiem.

Jau pirmajā otrā puslaika minūtē vispirms uzbrukumā bija viesi, bet atbildes uzbrukumā vārtus varēja gūt gan Mena, kura sitienu no labās puses atvairīja vārtsargs, bet bumba nokļuva pie Raimonda Kroļļa, kurš no kreisās puses ar kreiso kāju netrāpīja vārtos.

60.minūtē divas maiņas veica arī viesi.

Mājinieku aizsardzība gan ļāva viesiem, tāpat kā pirmajā puslaikā, izveidot virkni labu vārtu gūšanas izdevību, kuras palika neizmantotas. 61.minūtē pēc Shalas sitiena bumbu tvēra vārtsargs Rihards Matrevics.

63.minūtē mājinieki otro reizi mačā nokļuva iedzinējos. Pēc

Valmira Nafiu centrējuma no laukuma kreisās puses uz vārtsarga laukuma tālo stūri augstāk uzlēca Sindri Guri, apsteidzot Menu, - 2:1 viesu labā. Neviena no "Valmieras" aizsargiem tur nebija.

"Valmiera" 66.minūtē uz notikumiem laukumā reaģēja ar aizsargu maiņu, Papu Falu nomainot Maksimam Toniševam, bet 71.minūtē tika izbeigts triju aizsargu eksperiments, Geja vietā laukumā dodoties Robertam Veipam.

Riskējot uzbrukumā, "Valmiera" riskēja arī ielaist vēl kādus vārtus.

90.minūtē valmierieši otrreiz mačā netrāpīja vārtos no vārtsarga laukuma līnijas. Šoreiz Menas piespēli neizmantoja Krollis.

Valmieriešiem Konferences līgā uzreiz bija garantēta vieta kvalifikācijas otrajā kārtā, kamēr Skopjes futbolisti pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 4:2 guva virsroku pār Armēnijas klubu Erevānas "Ararat".

"Valmiera" Latvijas meistarsacīkstēs šobrīd ieņem pirmo vietu, bet "Škendija" iepriekšējo sezonu Ziemeļmaķedonijā noslēdza trešajā pozīcijā.

Četrkārtējā Ziemeļmaķedonijas čempione "Škendija" pērn šajā pašā fāzē tikās ar "Riga" vienību un divu maču summā zaudēja ar 0:3.

Trešajā kārtā šī pāra uzvarētājai būs mači ar Zviedrijas komandu Stokholmas AIK vai Ukrainas vienību Poltavas "Vorskla".

Jau ziņots, ka "Liepāja" savā laukumā ar 0:1 piekāpās Šveices klubam Bernes "Young Boys".

Vēl ceturtdien "Riga" viesojas pie "Ružomberok" futbolistiem Slovākijā. Šo maču var vērot kanālā TV4.

Kvalifikācijas trešajā kārtā cīņā šajā kausa izcīņā iesaistīsies Latvijas čempione RFS, kas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudēja Helsinku HJK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!