Foto: Publicitātes foto

"Valmieras" futbola komanda svētdien "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā, teju visu maču spēlējot mazākumā, uzvarēja "Riga" vienību.

Mačs "Skonto" stadionā noslēdzās ar rezultātu 2:0 (1:0) "Valmieras" labā.

Šī bija Latvijas kausa astotdaļfināla centrālā spēle, laukumā tiekoties divām virslīgas pirmā trijnieka komandām.

Jau spēles trešajā minūtē vidzemnieki nonāca neapskaužamā situācijā - vārtsargs Rihards Matrevics soda laukumā aiz krekla parāva Olabandžo Ogundži un "Valmiera" nonāca mazākumā. Viņa vietā vārtos stājās Klāvs Lauva, kurš Vladlena Jurčenko sestajā minūtē izpildīto 11 metru soda sitienu skaistā lēcienā atvairīja.

Mača 16.minūtē pēc Alvja Jaunzema centrējuma no labās puses Aliuāns Ndojs uzleca augstu soda laukumā un ar galvu raidīja bumbu vārtos - 1:0 "Valmieras" labā.

Tuvojoties otrā puslaika vidum, 66.minūtē, pēc Ivana Želizko centrējuma ar galvu precīzu sitienu izpildīja Kristers Penkevics, nostiprinot "Valmieras" komandai vadību.

Jau ziņots, ka pirms tam "Grobiņas" futbolisti sensacionāli ar 2:1 (0:1) uzvarēja "Liepājas" vienību. Savukārt "Metta" ar rezultātu 13:0 (6:0) sagrāva "Salaspils" vienību, Skanstes SK ar 6:1 (1:0) uzvarēja "Jēkabpils" futbolistus, bet "Jelgava" ar 2:1 (1:0) bija pārāka pār "JDFS Alberts" futbolistiem.

Pirmdien "Auda" tiksies ar "Daugavpili".

Sestdien "Tukums 2000"/"Telms" viesos ar 2:0 pieveica Salaspils "Super Nova" vienību, bet trofejas glabātāja RFS savā laukumā ar 4:0 pieveica Jūrmalas "Spartaku".

Turnīra 16 labāko komandu pulkā vietu bija nodrošinājušas piecas "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) komandas, kas pārvarēja divas kausa izcīņas kārtas, un viena Latvijas otrās līgas pārstāve, kas izcīnīja panākumus trīs pirmajās kārtās. Astotdaļfinālā cīņā par trofeju iesaistījās desmit "Optibet" Virslīgas klubi.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn Valmierā finālā ar 1:0 uzveica "Liepāju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!