"Optibet" Latvijas futbola virslīgas vicečempione "Valmiera" piektdien svinēja pārliecinošu uzvaru sestās kārtas spēlē.

Valmierieši savā laukumā ar 3:0 (1:0) uzveica "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Mača 24.minūtē valmierieši izpildīja vairākus sitienus pa vārtiem un pēc viena no tiem Raimonds Krollis trāpīja pa pārliktni. Trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām pēc saspēles ar Kamilo Menu 1:0 "Valmieras" labā panāca Džibrils Gejs. Mirkli vēlāk vēl vieniem gūtiem vārtiem tuvu bija gan Mena, kurš trāpīja pa vārtu stabu, gan Krollis, kura sitiens tika bloķēts.

Otrā puslaika ievadā, 49.minūtē, Luka Silagadze nesavtīgi atspēlēja bumbu Krollim, kurš dubultoja vidzemnieku pārsvaru. Desmit minūtes vēlāk Silagadze piespēlēja uz soda laukuma vidu, no kurienes bumbu vārtos trieca Ivans Želizko – 3:0.

Tukumniekiem šajā mačā nevarēja palīdzēt no Valmieras kluba īrētie Ibrahima Sovs un Rjuga Nakamura.

Dienas pirmajā spēlē, Viljamam Mukvelem gūstot divus vārtus, "Daugavpils" mājās ar rezultātu 2:0 (0:0) pieveica Jūrmalas "Spartaks" futbolistus, kuri šajā sezonā vēl nav izbaudījuši uzvaras priekus.

Pulksten 18 kārtas pēdējā mačā čempione RFS LNK Sporta parkā Rīgā uzņems "Super Nova" futbolistus.

Divas spēles notika jau ceturtdien. "Riga" savā laukumā pieveica "Metta" futbolistus ar 4:0, bet "Liepāja" pēc piecām uzvarām mājās spēlēja neizšķirti ar "Auda" komandu – 1:1.

Turnīra tabulas galvgalī ar sešās spēlēs gūtiem 16 punktiem ir "Liepāja". Ar 13 punktiem sešās cīņās seko "Riga", bet 11 punkti piecos un sešos mačos ir RFS un "Valmierai". Deviņus punktus sešos dueļos sakrājusi "Auda", bet astoņus punktus sešos mačos nopelnījusi "Daugavpils". Ar četriem punktiem seko "Tukums 2000"/"Telms", kamēr "Metta" tikusi pie trim punktiem un ir astotā. Piecos dueļos "Super Nova" guvusi divus punktus, bet Jūrmalas "Spartaks" sešos - vienu punktu.

2022. gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!