Foto: Publicitātes foto

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdervienība "Valmiera" sestdien svinēja pārliecinošu uzvaru 21. kārtas mačā.

"Valmiera" savā laukumā ar rezultātu 5:1(1:0) sagrāva "Daugavpili".

Valmierieši vadībā izvirzījās mača 36.minūtē, kurā pēc Ivana Želizko piespēles precīzi sita Raimonds Krollis. Vārtu guvumā netieši piedalījās arī Kamilo Mena, kurš veikli novērtēja situāciju un ļāva Krollim izpildīt sitienu.

Otrajā puslaikā pēc nospēlētām divām minūtēm Mena nodemonstrēja individuālu spēli pretinieku soda laukumā un nostiprināja "Valmieras" komandai vadību - 2:0. Puslaika turpinājumā pēc pārkāpuma pret Menu uz "Daugavpils" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru 57.minūtē realizēja Krollis.

Vidzemnieki neapstājās un 63.minūtē pēc Lukas Silagadzes piespēles gar vārtiem bumbu savā "cietoksnī" ieraidīja Ritus Krjauklis. Sešas minūtes vēlāk pēc pārkāpuma pret Dāvi Cucuru uz "Valmieras" vārtiem tika nozīmēta "pendele", kuru nekļūdīgi izpildīja Valerijs Lizunovs.

15 minūtes pirms pamatlaika beigām pēc divu senegāliešu saspēles Aliuāns Ndojs, asistējot Papam Fallam, atjaunoja četru vārtu pārsvaru - 5:1.

Otrā puslaika vidū "Valmieras" komandā debiju piedzīvoja produktīvais pussargs Lūkass Vapne, kurš līdz sezonas beigām tiks īrēts no "Metta" vienības.

Plkst.19 "Daugavas" stadionā Rīgā "Metta" tiksies ar RFS, maču tiešraidē pārraidot televīzijas kanālam TV4 un tīmekļa vietnei "Sportacentrs.com".

Svētdien "Spartaks" uzņems "Liepāju", bet "Riga" - Salaspils "Super Nova" vienību, bet pirmdien kārtas spēles noslēgsies ar "Auda" - "Tukums 2000"/"Telms" cīņu.

Turnīra tabulas galvgalī ar 53 punktiem 21 mačā ir "Valmiera", RFS ar 45 punktiem ieņem otro vietu, bet trešā ar 41 punktu ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 40 punktiem, "Auda" ar 33 punktiem un "Daugavpils" ar 24 punktiem. 20 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai un 14 punkti - Jūrmalas "Spartakam", 13 punkti ir "Metta", kamēr pieci punkti - "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!