Foto: Reuters/Scanpix

Spāņu speciālists Ernesto Valverde pirmdien apstiprināts Spānijas futbola granda "Barcelona" galvenā trenera amatā, vēsta vienība.

53 gadus vecais Valverde pirms nedēļas atstāja Bilbao "Athletic" galvenā trenera amata. Šo vienību viņš stūrēja iepriekšējās četras sezonas, tiekot pie vienas trofejas – Spānijas Superkausa, kas tika iegūts 2015. gadā, pieveicot tieši "Barcelona" vienību.

"Valverdem ir prasmes, spriestspējas, zināšanas un pieredze. Viņš atbalsta jaunos spēlētājus un viņam ir "Barcelona" klubam vajadzīgā domāšana. Valverde smagi strādā un viņam patīk izmantot jaunās tehnoloģijas treniņos un spēlēs," vienība citē kluba prezidentu Hosepu Bartomeu.

Oficiālā Valverdes priekšāstādīšana notiks ceturtdien.

Kā zināms, jau vairākus mēnešus iepriekš bija zināms, ka "Barcelona" komandu nākamajā sezonā vairs nevadīs Luiss Enrike. Viņš savu atvadu maču aizvadīja sestdien, kad "Barcelona" komanda Spānijas Karaļa kausa finālā ar 3:1 apspēlēja "Alaves" vienību.

Valverde "Barcelona" klubā kā futbolists spēlēja no 1998. līdz 1990. gadam, savā pēdējā sezonā ar komandu izcīnot Karaļa kausu. Futbolista karjeras laikā viņš spēlēja tikai Spānijā.

Savukārt kā treneris Valverde vadījis arī tādus klubus kā Barselonas "Espanyol", Pireju "Olympiacos", "Villarreal" un "Valencia".

Kopā ar "Olympiacos" viņš trīs reizes kļuva par Grieķijas čempionu, kamēr ar "Espanyol" 2007. gadā aizkļuva līdz UEFA kausa finālam.

"Barcelona" šosezon triumfēja Karaļa kausa izcīņā, Spānijas čempionātā palika otrā, bet UEFA Čempionu līgā apstājās turnīra ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!