Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices komanda "Sion" varētu atgriezties šīs sezonas UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, pirmdien paziņoja Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Kā zināms, "Sion" komandu, kas no turnīra tika izslēgta, jo neievēroja aizliegumu iegādāties jaunus futbolistus, sacensībās aizstāj Skotijas klubs Glāzgovas "Celtic", lai arī Šveices tiesa neatzīst Skotijas vienības spēlēšanu Eiropas otrajā prestižākajā klubu turnīrā.

Šveices tiesa septembra vidū pieņēma pagaidu lēmumu, ka "Sion" komanda jāatjauno sacensībās, tomēr UEFA šo lēmumu noraidīja.

Tagad UEFA sacensību departaments, izanalizējot turnīra reglamentu, nācis klajā ar dažādiem scenārijiem, pēc kuriem "Sion" komanda varētu atgriezties UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Pirmais variants paredz visu līdz šim I grupā nospēlēto maču rezultātu anulēšanu un jauna spēļu kalendāra izveidošanu ar piecu komandu piedalīšanos.

Šajā gadījumā turnīra izspēles sistēma būtu tāda pati kā kādreizējā UEFA kausa izcīņā, kad komandas savā starpā spēlēja tikai vienu reizi - savā laukumā vai izbraukumā.

Šīs spēles varētu aizvadīt laika posmā no 24.novembra līdz 22.decembrim.

Savukārt otrs variants paredz, ka "Sion" kā piektā komanda tiek iekļauta I grupā, saglabājot līdz šim aizvadīto spēļu rezultātus. Trūkstošos astoņus mačus varētu izspēlēt laika posmā no novembra beigām līdz 2012.gada februārim.

I grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām pirmās divas vietas ar četriem punktiem ieņem Spānijas klubs Madrides "Atletico" un Itālijas vienība "Udinese", bet "Celtic" un Francijas komandas "Stade Rennes" kontā ir pa vienam punktam.

Kā ziņots, "Sion" pagājušo sezonu noslēdza Šveices čempionāta ceturtajā vietā, kā arī triumfēja Šveices kausa izcīņā.

Savukārt šīs sezonas Šveices čempionāta kopvērtējumā "Sion" futbolisti ar 20 punktiem 11 spēlēs pašreiz atrodas trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!