Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins svētdien ielaida trīs vārtus Šveices futbola čempionāta spēlē, pārtraucot trīs maču sēriju, kuros viņš bija nosargājis "Sion" vienības vārtus "sausā".

"Sion" savā laukumā ar 2:3 (0:1) piekāpās valsts čempionvienībai "Basel". Vaņins laukumā pavadīja visas 90 minūtes, turklāt izšķirošajos, trešajos, vārtos ieskaitīts, ka Vaņins raidījis bumbu pats savu vārtu tīklā.

Līdz spēles 60.minūtei "Basel" komanda bija izvirzījusies vadībā ar 2:0, tomēr nākamajās 15 minūtēs mājinieki panāca izlīdzinājumu 2:2. Izšķirošo bumbu Vaņins savu vārtu tīklā ielaida 84.minūtē.

Zīmīgi, ka pirmajās četrās jaunās sezonas spēlēs Vaņins bija ielaidis vien vienus vārtus.

Citā mačā sestdien rezervē palika Latvijas izlases aizsargs Nauris Bulvītis, tomēr viņa pārstāvētā "Aarau" komanda ar 1:2 (0:1) savā laukumā piekāpās Cīrihes "Grasshoppers".

Sezonas sākumā "Aarau" komandai pievienojās arī Latvijas uzbrucējs Edgars Gauračs, tomēr viņš jau otrajā mačā guva krustenisko saišu traumu, kas liegs spēlēt aptuveni pusgadu.

Šveices čempionāta kopvērtējumā "Sion" komanda ar astoņiem punktiem sešās spēlēs atkritusi uz piekto vietu, bet "Aarau" ar sešiem punktiem atrodas septītajā pozīcijā starp desmit klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!