Foto: LETA

Latvijas futbola izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices kausa ieguvēja "Sion" trešdien spēlēja neizšķirti UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla otrajā spēlē, tādējādi noslēdzot savu sezonu Eirokausos.

"Sion" viesos nospēlēja neizšķirti 2:2 (2:1) ar Portugāles klubu Bragas "Sporting". Pirmajā 1/16 fināla mačā ar 2:1 pārāki bija Bragas futbolisti, tādējādi "Sporting" vienība divu spēļu summā uzvarēja ar 4:3.

Mača rezultātu spēles 16.minūtē atklāja Latvijas futbola izlasei labi zināmais "Sion" grieķu uzbrucējs Teofanis Geks, kurš pirmais ielauzās vārtsarga laukumā un raidīja bumbu vārtos. Tiesa, desmit minūtes vēlāk "Sion" ganiešu uzbrucējs Ebenezers Assifuahs savā soda laukumā nospēlēja ar roku, kā dēļ uz Vaņina sargātajiem vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To devās izpildīt "Sporting" pussargs Žuzē, kura sistās bumbas virzienu latvietis neuzminēja, tādējādi mājinieki panāca neizšķirtu.

Tomēr pēc pāris minūtēm Assifuahs izdarīja sitienu pa Bragas vienības vārtiem, ko gan mājinieku vārtsargs atvairīja, bet pirmais pie atlēkušās bumbas bija veterāns Geks, kurš vēlreiz izvirzīja vadībā "Sion".

Lai gan pēc pirmā puslaika rezultāts divu spēļu summā bija neizšķirts, taču otrā puslaika sākumā mājinieki panāca sev labvēlīgu rezultātu, kad nepieskatīts vārtu priekšā bija "Sporting" serbu uzbrucējs Nikola Stojiļkovičs, kurš otro maču pēc kārtas raidīja bumbu Vaņina sargātajā vārtu taisnstūrī. Turpinājumā komandas vārtus neguva un spēle noslēdzās neizšķirti 2:2, bet divu spēļu summā pārāki bija "Sporting" futbolisti.

Kā zināms, decembrī Vaņins trešo reizi karjerā tika nosaukts par Latvijas labāko futbolistu.

Pagājušo Šveices čempionāta sezonu "Sion" noslēdza septītajā vietā, taču pamanījās uzvarēt kausa izcīņā, tādejādi iegūstot iespēju šajā sezonā spēlēt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Savukārt šosezon "Sion" ar 25 punktiem 20 spēlēs atrodas septītajā pozīcijā Šveices čempionāta kopvērtējumā.

Tikmēr "Sporting" ar 43 punktiem 23 mačos ieņem ceturto vietu Portugāles čempionāta kopvērtējuma tabulā, par deviņiem punktiem atpaliekot no trešā vietā esošās "Porto". Tieši ar šo komandu "Sporting" tikās 2010./11.gada UEFA Eiropas līgas finālā, piedzīvojot zaudējumu ar 0:1.

Grupu turnīrā B apakšgrupas kopvērtējuma "Sion" ar deviņiem punktiem ieņēma otro vietu, kamēr pirmajā pozīcijā ierindojās Anglijas premjerlīgas klubs "Liverpool", kam bija par punktu vairāk. Seši punkti tikmēr bija Krievijas komandas Kazaņas "Rubin" rēķinā, kamēr Bordo "Girondins" no Francijas izcīnīja četrus punktus.

Tikmēr "Sporting" ar 13 punktiem izcīnīja uzvaru F apakšgrupā, par punktu apsteidzot Francijas vienību Marseļas "Olympique". Septiņi punkti bija Čehijas vienības Liberecas "Slovan" kontā, bet divus punktus izcīnīja Nīderlandes vienība "Groningen".

Pēc divu apļu grupu turnīra UEFA Eiropas līgas izslēgšanas cīņās iekļuva katras grupas divas labākās komandas, kur tām pievienojās arī UEFA Čempionu līgas apakšgrupu trešās vietas ieguvējas.

UEFA Eiropas līgas fināls nākamā gada 18.maijā notiks Šveices pilsētā Bāzelē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!