Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices komanda "Sion" ceturtdien UEFA Eiropas līgas apakšgrupu turnīra mačā mazākumā ar 0:2 (0:0) viesos piekāpās Kazaņas "Rubin" no Krievijas, piedzīvojot pirmo neveiksmi turnīrā.

Abu vienību duelis sākās līdzvērtīgā cīņā, taču pirmā puslaika otrajā pusē laba iespēja atklāt rezultātu bija "Sion", bet tā palika neizmantota. Lūzuma punkts pienāca 34. minūtē, kad jau otro dzelteno kartīti pamanījās nopelnīt Dame Ndoje, tādējādi atstājot Šveices komandu mazākumā.

Pirmajā puslaikā rezultāts tā arī netika atklāts, bet līdz ar otrā sākumu bija manāms liels "Rubin" pārsvars. Vairākās situācijās vārtos labi nospēlēja Vaņins, bet pēc vienas no epizodēm viņš glāba "Sion" no droša vārtu zaudējuma. Mača 58. minūtē viesus no vārtu zaudējuma glāba vārtu pārliktnis, bet turpinājumā "Rubin" spiediens tikai auga, līdz tas 72. minūtē vainagojās panākumiem, kad ar spēcīgu sitienu no distances pēc rikošeta izcēlās bulgārs Blagojs Georgijevs.

Pēc vārtu guvuma Kazaņas komandas futbolisti nedomāja apstāties un turpināja radīt spiedienu uz "Sion" vārtiem, kamēr viesi tikai aizsargājās. "Rubin" vienībai izdevās gūt arī otros vārtus, kad to 90. minūtē paveica Marko Devičs, panākot dueļa galarezultātu.

Kā ierasts, Vaņins šajā mačā laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Vēlāk šīs apakšgrupas ietvaros Anglijas vienība "Liverpool" uzņems Bordo "Girondins" no Francijas.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere pagaidām ar astoņiem punktiem piecās spēlēs ir "Sion" rēķinā, kamēr seši punkti četros mačos ir "Liverpool". Par vienu mazāk ir "Rubin" komandai, kas gan aizvadījusi piecas spēles, bet trīs punkti četrās cīņās ir "Girondins" kontā.

Kā zināms, Vaņins ir starp kandidātiem uz šī gada Latvijas labākā futbolista godu.

"Sion" vienība vietu UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā ieguva šovasar, kad izcīnīja Šveices kausu. Vaņinam šī ir debija UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā.

Šosezon "Sion" Šveices čempionātā tikusi pie 22 punktiem 16 spēlēs, kas tai kopvērtējumā dod sesto vietu.

Tikmēr "Rubin" Krievijas premjerlīgas čempionātā ar 19 punktiem 16 spēlēs ir devītā starp 16 komandām.

Pēc divu apļu grupu turnīra UEFA Eiropas līgas izslēgšanas cīņās iekļūs katras grupas divas labākās komandas, kur tām pievienosies arī UEFA Čempionu līgas apakšgrupu trešās vietas ieguvējas.

UEFA Eiropas līgas fināls nākamā gada 18. maijā notiks Šveices pilsētā Bāzelē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!