Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlases vārtsargs Andris Vaņins svētdien palīdzēja "Zurich" komandai nospēlēt neizšķirti Šveices augstākās līgas mačā un pirms gaidāmā izlašu pārtraukuma saglabāt līderpozīciju kopvērtējumā.

Aizvadītajā cīņā "Zurich" viesos spēlēja 1:1 (0:1) ar "Luzern" komandu, bet Cīrihes vienības kapteinis Vaņins, kā ierasts, laukumā bija visas 90 minūtes.

Vienīgo reizi Vaņins kapitulēja pašā mača ievadā, kad viņu pārspēja no 11 metru soda sitiena atzīmes. Latvijas vārtsargs šosezon sešās spēlēs ielaidis tikai divus vārtus.

Šveices čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem kārtiem "Zurich" ar 12 punktiem saglabā līderpozīciju, par punktu apsteidzot Bernes "Young Boys" un "Basel" vienības.

Jau pirmdien Vaņins pievienosies Latvijas izlases treniņnometnei pirms gaidāmajām 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Ungāriju un Šveici.

Kā zināms, Vaņins pēc līguma pārtraukšanas ar "Sion" komandu iepriekšējā vasarā pievienojās "Zurich" vienībai, kas bija izkritusi uz valsts otro līgu. Pagājušajā sezonā viņš droši palīdzēja tai atgriezties spēcīgākajā čempionātā.

"Zurich" klubs, kas dibināts 1896. gadā, par Šveices čempionu kļuvis 12 reizes, tomēr iepriekšējo reizi tas notika 2009. gadā, kamēr par Šveices kausa ieguvēju tas kļuva vēl pērn.

Lai arī vēl 2015. gadā "Zurich" komanda augstākajā līgā izcīnīja bronzas medaļas, jau gadu vēlāk tā palika pēdējā starp desmit vienībām un bija spiesta atstāt stiprāko sabiedrību.

Pašlaik 37 gadus vecais Vaņins arī pagājušajā sezonā bija ļoti stabils "Zurich" pamatvārtsargs, pērn ar Cīrihes komandu parakstot trīs gadu līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!