Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins sestdien palika Šveices komandas "Zurich" rezervē, šai cīņai esot pirmajai jauna galvenā trenera vadībā.

Šveices čempionāta mačā "Zurich" viesos ar rezultātu 0:1 (0:1) piekāpās Cīrihes "Grasshoppers" vienībai. Vienīgos vārtus 16.minūtē iesita venecuēlietis Hefrens Svaress.

Vaņina vietā komandas kapteinis bija islandietis Viktors Palsons.

Cīrihes vienības vārtus negaidīti sargāja Janiks Brehers, kamēr Vaņins palika rezervē. Latvijas futbolists šosezon bija devies laukumā visās Šveices čempionāta spēlēs un bija tās stabils pamatvārtsargs arī pērn, kad "Zurich" triumfēja pēc spēka otrajā līgā.

"Zurich" komandai nesen bija trīs zaudējumu sērija, bet iepriekšējos trijos mačos tā bija guvusi trīs punktus un šonedēļ no amata atlaida galveno treneri Uli Forti, kura vietā apstiprināja Ludoviku Manjinu, kurš līdz šim vadīja "Zurich" U-21 komandu. Manjins kā aizsargs savulaik aizvadīja 63 spēles Šveices izlasē un daudzus gadus spēlēja Vācijas bundeslīgā, bet kā treneris viņš "Zurich" sistēmā bija kopš 2014.gada.

Jau trešdien "Zurich" tieši ar "Grasshoppers" tiksies arī Šveices kausa pusfinālā.

Šveices čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 52 punktiem 23 mačos ir Bernes "Young Boys" vienība, kurai ar 41 punktiem seko UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā paralēli spēlējošā "Basel" vienība.

Tikmēr "Zurich" komanda ar 32 punktiem atkāpusies uz ceturto pozīciju.

Kā zināms, Vaņins kopš 2006. gadā pārstāvēja Šveices klubu "Sion", kurā ilgus gadus bija pamatvārtsargs, taču aizpērn vasarā viņš pievienojās "Zurich" vienībai, kas bija izkritusi uz valsts otro līgu. Pagājušajā sezonā viņš droši palīdzēja tai atgriezties spēcīgākajā čempionātā.

"Zurich" klubs, kas dibināts 1896. gadā, par Šveices čempionu kļuvis 12 reizes, tomēr iepriekšējo reizi tas notika 2009. gadā, kamēr par Šveices kausa ieguvēju tas kļuva vēl pērn.

Lai arī vēl 2015. gadā "Zurich" komanda augstākajā līgā izcīnīja bronzas medaļas, jau gadu vēlāk tā palika pēdējā starp desmit vienībām un bija spiesta atstāt stiprāko sabiedrību.

Pašlaik 37 gadus vecais Vaņins arī pagājušajā sezonā bija ļoti stabils "Zurich" pamatvārtsargs, aizpērn ar Cīrihes komandu parakstot trīs gadu līgumu.

Vaņins karjeras laikā piecas reizes atzīts par Latvijas labāko futbolistu, pie šī apbalvojuma tiekot arī iepriekšējos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!