Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins vēl vismaz trīs gadus vēlas spēlēt kā komandas pirmais vārtsargs, Šveices medijiem atklāja sportists.

Šveices kluba "Sion" kluba prezidents Kristiāns Konstantēns aprīļa beigās paziņoja, ka piedāvājis Vaņinam noslēgt karjeru vai arī meklēt sev citu komandu.

"Man līgums vēl ir spēkā. Kluba prezidentam vēl nav bijis laika, lai pārrunātu manu nākotni. Patlaban gatavojos Baltijas kausa spēlēm pret Lietuvu un Igauniju. Pēc tam es gribētu parunāt ar Kristiānu," situāciju komentēja Vaņins.

Vaņins pēdējo reizi "Sion" vārtus sargāja 20. aprīlī, bet pēc tam laukumā nedevās, četros mačos paliekot rezervē, bet vēl divās spēlēs netiekot iekļauts pat komandas pieteikumā. Šajās spēlēs "Sion" vārtu drošība tika uzticēta gados jaunākajam Antonam Mitrjuškinam.

"Viņam vēl ir jākrāj pieredze, taču ir visas iespējas kļūt par labu vārtsargu. Nekad neesmu vēlējies atstāt klubu. Esmu pašā labākajā formā. Vēlos spēlēt vēl vismaz 3–4 gadus, turklāt ne jau otrā vārtsarga lomā. Gribu spēlēt augstākā līmenī, nevis Latvijā," uzsvēra Vaņins.

Aizvadītajā ziemā "Sion" parakstīja ilgtermiņa līgumu ar perspektīvo Krievijas U-21 izlases vārtsargu Mitrjuškinu, kurš sezonas beigās tika arī pie spēles laika, no vārtiem izbīdot Vaņinu.

"Sion" pirms pēdējās kārtas vēl saglabāja izredzes uz iekļūšanu labāko četru komandu skaitā, kas dotu iespēju nākamajā sezonā piedalīties UEFA Eiropas līgas turnīrā, tomēr pēdējā mačā "Sion" esot vadībā ar 2:0 pārsvaru izlaida, ļaujot "Luzern" komandai mača beigās kompensācijas laikā izraut neizšķirtu 2:2.

"Luzern" līdz ar to ieņēma trešo vietu, bet ceturtā palika "Grasshoppers" komanda. Savukārt "Sion" ar 36 spēlēs nopelnītiem 50 punktiem palika piektajā vietā turnīra tabulā, bet par valsts čempioniem jau priekšlaicīgi bija kļuvusi "Basel" komanda, kura nopelnīja 83 punktus.

Vaņins šosezon Šveices čempionātā aizvadīja 28 spēles, vēl trīs mačus viņš nospēlēja Šveices kausa izcīņā, bet UEFA Eiropas līgā, kurā "Sion" aizkļuva līdz izslēgšanas spēlēm, viņš piedalījās astoņās cīņās.

Pašlaik 36 gadus vecais Vaņins "Sion" klubu pārstāv jau kopš 2009. gada, kad pārnāca no Latvijas komandas "Ventspils". Kopš tā laika Latvijas vārtsargs bijis stabils Šveices vienības pirmais numurs.

Kā zināms, Vaņins decembra beigās trešo reizi karjerā tika atzīts par gada labāko futbolistu Latvijā. Viņš ir izsaukts arī uz Latvijas futbola izlasi jūnija sākumā gaidāmajā Baltijas kausa izcīņā, kur valstsvienība tiksies ar Lietuvas un Igaunijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!