Foto: F64

Latvijas futbola izlase ar savu sniegumu mačā pret Gibraltāru pievīla līdzjutējus, un zemāk tai neesot, kur krist, bet par apkaunojošo zaudējumu vainīgi ir visi izlases spēlētāji, sacīja valstsvienības kapteinis Andris Vaņins.

Jau vēstīts, ka Latvijas futbola izlase svētdien pārbaudes spēlē piekāpās Gibraltāram ar rezultātu 0:1, piedzīvojot vienu no apkaunojošākajiem zaudējumiem.

"Pirmkārt, vēlos atvainoties mūsu līdzjutējiem par tādu neizteiksmīgu spēli un rezultātu. Zemāk vairs mums nav kur krist! Tai pašā brīdī gribu pateikt paldies tiem, kas šodien bija stadionā un mājās pie TV ekrāniem. Paldies par atbalstu. Diemžēl mēs Jūs pievīlām," sarunā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestu teica Vaņins. "Gribu palūgt ne tik asi kritizēt spēlētājus, jo mēs esam stipri, pirmkārt, kā komanda. Nevajag rādīt ar pirkstiem uz konkrētiem futbolistiem. Visi spēlētāji ir atbildīgi par rezultātu valstsvienībā."

"Gribu, lai līdzjutēji nepagriež muguru izlasei, ari turpmāk nāk uz stadionu un atbalsta mūs. Ceram uz līdzjutēju atbalstu Baltijas kausā un UEFA Nāciju līgā. Mums fanu atbalsts ir ļoti nozīmīgs," viņš uzsvēra.

"Mums pirmais puslaiks bija daudz labāks nekā otrais, bija divi labi momenti gūt vārtus. Otrajā puslaikā mēs spēlējām primitīvu futbolu, dodot tālās piespēles uz priekšu. Otrajā puslaikā neko neizveidojām, un ielaidām vārtus pēc rikošeta," skaidroja vārtsargs. "Mums bija laiks, lai atpūstos pēc spēles pret Fēru salām."

Vaņins pēc pirmā puslaika tika nomainīts pret Pāvelu Šteinboru, bet valstsvienības kapteinis atzina, ka vārtsargs ielaistajos vārtos nebija vainīgs: "Tajā epizodē nepaveicās, jo bumba trāpīja Dāvim Indrānam, izmainījās bumbas trajektorija un tā ielidoja vārtos. Pāvels centās kaut ko darīt, bet bumba bija pārāk tālu."

"Gados jaunajiem spēlētājiem ir jāpārskata sava attieksme pret futbolu, jo daudzi izlasē tika iekļauti avansā. Viņiem jāzina, ka mēs gaidām no viņiem vairāk. Daudzi saka, ka jādod iespēja jaunajiem spēlētājiem, bet ir grūti no viņiem kaut ko prasīt, ja viņi nevar. Ceru, ka visi izlases kandidāti klubos tiks pie spēlēšanas un ar jaunām emocijām un citu attieksmi pret izlasi spēlēs Baltijas kausā jūnijā," skarbs savos izteikumos bija Vaņins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!