Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Leģendārais pussargs Raiens Gigss pirmdien atkāpies no Velsas futbola izlases galvenā trenera amata, vēsta BBC. Gada beigās komanda spēlēs Pasaules kausa izcīņā.

Kādreizējais Mančestras "United" futbolists no šī amata uz laiku atkāpās jau 2020. gada novembrī, jo viņš tika apcietināts par uzbrukumu savai bijušajai draudzenei un viņas māsai. Sev izvirzītās apsūdzības 48 gadus vecais speciālists gan noraida.

Augustā Mančestrā paredzēta tiesa, un tieši šī iemesla dēļ Gigss nolēmis atkāpties. Pēc tam gan viņš apņēmies turpināt trenera karjeru.

Gigsa prombūtnes laikā Velsas izlases stūri pārņēma Roberts Peidžs, kurš vienību šajā pavasarī aizveda līdz pirmajam Pasaules kausa finālturnīram kopš 1958. gada.

Kā futbolists Gigss savulaik ar Mančestras "United" 13 reizes uzvarēja Anglijas premjerlīgā, kā arī divreiz UEFA Čempionu līgā. Viņš šajā klubā aizvadīja visu savu karjeru, turklāt tajā uzsāka arī trenera gaitas, turklāt viņš 2014. gadā uz četriem mačiem pārņēma komandas grožus kā pagaidu galvenais treneris. Pēc tam velsietis kļuva par asistentu, bet dzimtenes izlases stūrmani viņš kļuva 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!