Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Džeimijs Vārdijs svētdien guva trīs vārtus Anglijas futbola premjerlīgas trešās kārtas spēlē, kaldinādams Lesteras "City" komandas uzvaru.

Lesteras futbolisti viesos ar rezultātu 5:2 (1:1) sagrāva Mančestras "City".

Laukumā gan dominēja un vairāk sitienu vārtu virzienā izdarīja laukuma saimnieki, taču rezultāts bija pretējs. Turklāt Mančestras komanda ātri izvirzījās vadībā, ceturtajā minūtē pēc stūra sitienu savu bijušo vienību pārspējot Rijādam Mahrezam. Spēles 37.minūtē paša nopelnīto "pendeli" realizēja Vārdijs, un komandas pārtraukumā devās ar neizšķirtu 1:1 uz tablo.

Mača 54.minūtē Vārdijs pēc Timotija Kastaņa piespēles ar papēdi raidīja bumbu mājinieku vārtos, bet četras minūtes vēlāk angļu uzbrucējs vēlreiz tika nogāzts pretinieku soda laukumā un arī otro "vienpadsmitnieku" viņš realizēja - 3:1.

Infografika: SofaScore.com

Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas 13 minūtes, Džeims Medisons ar tālu sitienu ārpus soda laukuma robežām panāca jau 4:1 viesu labā, bet septiņas minūtes vēlāk Nātans Ake pēc Mahreza izpildīta stūra sitiena vienus vārtus atguva. Vēl pēc četrām minūtē otrā laukuma galā tika nogāzts Medisons, un šoreiz uz "pendeles" punkta stājās Juri Tīlemanss, kurš bija nekļūdīgs - 5:2.

"Centāmies viņus sadusmot, un tas nostrādāja," pēc cīņas teica Vārdijs. "Zinājām - ja turēsimies pie sava plāna, mums būs pāris iespējas."

Citā spēlē Totenhemas "Hotspur" mājās cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Ņūkāslas "United". Mājiniekus 25.minūtē pēc Herija Keina piespēles vadībā izvirzīja Lukass, bet 1:1 kompensācijas laika septītajā minūtē pēc strīdīgā epizodē piešķirtas "pendeles" panāca Kelams Vilsons.

No iepriekšējās sezonas vadošajām komandām Vulverhemptonas "Wanderers" viesos ar 0:4 (0:1) atzina Vesthemas "United" pārākumu. Divas bumbas "vilku" vārtos ieradīja Džerods Bouens.

Tāpat kā Ziemeļlondonā, sestdien dramatiski noslēdzās spēle Braitonā, kur vietējā "Albion" ar 2:3 (1:1) zaudēja Mančestras "United". Mača tiesnesis jau bija nosvilpis finālsvilpi, taču pēc konsultācijas ar videotiesnešiem uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Brunu Fernandešs.

Ne mazāk aizraujoša spēle bija Vestbromvičā, kur "Albion" spēlēja 3:3 (3:0) ar Londonas "Chelsea". Pateicoties Kelama Robinsona diviem vārtiem, "Albion" pirmo puslaiku uzvarēja ar 3:0. Tiesa, otrajā puslaikā londonieši atspēlējās un kompensācijas laikā Temijs Abrahams izrāva neizšķirtu.

Tāpat kā Lesteras "City", ar trīs uzvarām trīs spēlēs sezonu sākusi Liverpūles "Everton", kas sestdien viesos ar 2:1 (2:1) apspēlēja Londonas "Crystal Palace".

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta "Liverpool", kas tronī atgriezās pēc 30 gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!