Foto: AFP/Scanpix
Prestižo "Golden Foot" futbola balvu, kas tiek pasniegta par parādītajiem individuālajiem un komandas sasniegumiem, kā arī demonstrēto raksturu un personību, saņēmis Anglijas čempionvienības Mančestras "United" veterāns Raiens Gigss.

Gigss kļuvis par devīto balvas laureātu kopš tās ieviešanas 2003.gadā.

Apbalvojums tiek pasniegts futbolistiem, kas sasnieguši vismaz 29 gadu vecumu un karjeras laikā spēlētājs to var saņemt tikai vienu reizi.

Pēc balvas saņemšanas, ko Gigsam pasniedza Monako princis Alberts II, 37 gadus vecais pussargs izteica pateicību savas trenerim seram Aleksam Fergusonam.

"Viņš ir skarbs, taču taisnīgs treneris. Fergusons gan no spēlētājiem, gan sevis paša pieprasa ļoti daudz. Viņš ir pasaulē labākais futbola treneris. Lieliski, ka visu savu karjeru man ir veicies spēlēt viņa vadībā," Gigsa teikto citē "United" oficiālā mājaslapa internetā.

"Man ir veicies spēlēt kopā ar izciliem spēlētājiem, strādāt ar vareniem treneriem un pārstāvēt labāko klubu pasaulē. No futbola joprojām gūstu lielu baudu, tāpēc vēl nedomāju beigt karjeru," piebilda pussargs.

Uz šī gada apbalvojumu pretendēja arī itāļu vārtsargs Džanluidži Bufons, angļu pussargs Deivids Bekhems, kā arī Didjē Drogbā, Samuels Eto, Ikers Kasiljass, Havjērs Dzaneti, Karless Pujols, Rauls un Ksavi Ernandess.

Iepriekš "Golden Foot" balvu saņēmis itālis Roberto Badžo, čehs Pāvels Nedveds, ukrainis Andrejs Ševčenko, brazīlietis Ronaldo, itālis Alesandro del Pjēro, brazīlieši Robertu Karlušs un Ronaldinju, kā arī itālis Frančesko Toti.

Gigss ir "United" vienības visu laiku titulētākais spēlētājs, kuram pieder arī komandā aizvadīto spēļu rekords.

"United" vienībā pussargs pavadījis visu savu profesionālo karjeru, pirmās komandas rindās debitējot 1991.gadā. Šo gadu laikā Gigss 12 reizes kļuvis par Anglijas čempionu, četras reizes ticis pie Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa, četras reizes uzvarējis Līgas kausa izcīņā un divas reizes triumfējis arī UEFA Čempionu līgas turnīrā. Savukārt Velsas izlasē pussargs līdz 2007.gadam paguva aizvadīt 64 spēles, kurās guva 12 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!