Foto: Reuters/Scanpix
UEFA izpildkomitejas sēdē ceturtdien tika nolemts arī 2012./2013. gada Čempionu līgas finālu aizvadīt Vemblija stadionā Londonā, savukārt Eiropas līgas galvenā spēle notiks Amsterdamā, bet Eiropas Superlīgas fināls pirmo reizi tiks aizvadīts Prāgā, ziņo UEFA.

Piešķirot Vemblija stadionam Čempionu līgas fināla rīkošanas tiesības, UEFA ir savā veidā izdarījusi dāvanu Anglijas Futbola asociācijai (FA), kura 2013. gadā atzīmēs 150 gadadienu. "1863. gadā dibinātā Anglijas Futbola asociācija ir vecākā futbola federācija pasaulē, un mums bija ļoti svarīgi atzīmēt šo futbolam tik svarīgo datumu, tāpēc izdarījām izņēmumu," uzsver UEFA prezidents Mišels Platinī.

Kā zināms, atjaunotais Vemblija stadions Čempionu līgas finālu uzņēma šogad, bet vecajā stadionā šo maču aizvadīja tikai vienreiz, 1992. gadā.

2011./2012. gada Čempionu līgas finālspēle notiks "Fussball Arena" Minhenē, bet UEFA Eiropas līgas fināls – Bukarestes Nacionālajā stadionā.

Attiecībā uz Eiropas Superlīgas kausa finālu UEFA izdarījusi vēsturisku lēmumu, jo kopš 1998. gada tas notiek Monako, bet pirmoreiz šo spēli uzticēts rīkot Prāgai "Eden" stadionā, kurā ir tikai 21 tūkstotis skatītāju vietu.

UEFA izpildkomiteja atbalstīja EURO 2016 orgkomitejas vadītāja Žaka Lemēra priekšlikumu iekļaut kontinenta čempionāta spēļu norises vietu sarakstā arī Tulūzu un Senetjēnu, pagaidām gan kā rezerves stadionus. Viņa pamatojums – 2016. gada Eiropas čempionātā piedalīsies nevis 16, bet 24 komandas, un būtiski palielināsies turnīrā aizvadāmo spēļu skaits – no 31 līdz 51.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!