Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas kluba Londonas "Arsenal" galvenajam trenerim Arsēnam Vengeram par tiesnešu apvainošanu un grūstīšanu piespriesta četru spēļu diskvalifikācija, piektdien paziņojusi Anglijas Futbola asociācija (FA).

Diskvalifikācija Vengeram stājusies spēkā nekavējoties, tādējādi franču speciālists pie "Arsenal" komandtiltiņa spēļu laikā varēs atgriezties tikai 15.februārī UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā mačā izbraukumā pret Vācijas klubu Minhenes "Bayern". Līdz tam viņam komandas mači būs jāvēro no tribīnēm.

Šādu sodu FA piešķīrusi, jo svētdien premjerlīgas spēlē, kurā "Arsenal" dramatiskā veidā izrāva uzvaru savā laukumā pret "Burnley", Vengers nav spējis savaldīties un tiesnešiem veltījis rupjus vārdus par pretiniekiem piešķirto 11 metru soda sitienu kompensācijas laika sākumā. To viesiem izdevās realizēt un panākt 1:1, bet kompensācijas laika astotajā minūtē Londonas kluba futbolists Aleksis Sančess iesita "pendeli", kas bija nozīmēta jau uz otriem vārtiem, un nodrošināja mājiniekiem dramatisku uzvaru.

Sākotnēji pēc tiesnešu apvainošanas Vengers tika nosūtīts uz tribīnēm, taču uz turieni nemaz nedevās, bet gan vēroja dueli pie tuneļa, no kura laukumā iznāk komandas. Tur viņš pagrūda mača ceturto tiesnesi Entoniju Teiloru, kuram iepriekš bija veltījis arī rupjus vārdus.

Pēc mača Vengers atvainojās par savu rīcību, taču tas neapturēja FA viņam piespriest bargu sodu. Papildus diskvalifikācijai speciālistam būs jāšķiras arī no 25 000 mārciņām (29 000 eiro).

Vengera diskvalifikācijas pirmais mačs būs svētdien, kad "Arsenal" izbraukumā FA kausa mačā tiksies ar "Southampton". Tāpat francūzis nevarēs palīdzēt komandai svarīgā 4.februāra mačā, kurā būs jāviesojas pie premjerlīgas līderes Londonas "Chelsea".

"Arsenal" komanda ar 47 punktiem 22 spēlēs premjerlīgas kopvērtējumā pašlaik ieņem otro vietu, par astoņu punktu tiesu atpaliekot no "Chelsea".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!