Foto: F64

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komandas "Ventspils" aizsargs Ņikita Koļesovs par pārkāpumu Kurzemes derbijā saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

"Ventspils" sestdien Kurzemes derbijā viesos ar 4:1 pārspēja "Liepāja"/"Mogo" komandu.

Ventspilnieki uzvaru izcīnīja, neskatoties uz to, ka 17 minūtes pirms pamatlaika beigām palika mazākumā, jo sarkano kartīti saņēma Koļesovs, kurš ar buci trāpīja Jānim Ikauniekam pa seju.

Kā lēmusi LFF Disciplinārlietu komiteja (LFF DK), Koļesovam jāizlaiž divi mači un jāsamaksā 70 eiro liela soda nauda. Koļesovs sodīts pēc disciplinārā reglamenta pielikuma 19.2.punkta, ko piemēro par ļoti rupju spēli vai par savlaicīgu nepakļaušanos tiesneša norādījumam atstāt laukumu pēc noraidījuma saņemšanas.

"Ventspils" komandai 11.kārtas spēlē būs jātiekas ar iepriekšējo divu sezonu čempioni Jūrmalas "Spartaku", bet nākamajā mačā pretī stāsies "Riga" vienība.

Tāpat "Ventspilij" nākamajā kārtā nevarēs palīdzēt brīdinājumus sakrājušais pussargs Ritvars Rugins. Šī paša iemesla dēļ "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandai būs jāiztiek bez pussarga Eduarda Emša.

Nākamo spēli no tribīnēm nāksies noraudzīties arī "Ventspils" kluba administratoram Nikolajam Djakinam, kurš diskvalificēts par rupjiem apvainojumiem tiesnešu virzienā. Tāpat viņš saņēmis 150 eiro naudas sodu.

"Ventspilij" būs jāšķiras arī no 140 eiro, jo Kurzemes derbijā tika saņemti vismaz pieci disciplinārsodi.

Pēc desmit kārtām virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 25 punktiem ir RFS, bet tuvākajai sekotājai "Ventspils" komandai ir 22 punkti. Trešā ar 19 punktiem ir Jūrmalas "Spartaka" vienība, bet pirmo četrinieku ar 18 punktiem noslēdz "Liepāja"/"Mogo".

Piektā ar 16 punktiem ir "Riga". Vēl astoņus punktus iekrājusi "Jelgava", trīs punkti ir "Metta"/LU kontā, kamēr "Valmiera Glass"/ViA rēķinā ir viens punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!