Foto: F64
Latvijas futbola kluba "Ventspils" vadība paudusi nožēlu un nosodījusi divu jauno spēlētāju rīcību, kas nākusi atklātībā pēc internetā publicēta video.

Pagājušajā nedēļā internetā publicēts video, kurā "Ventspils" futbolists Anastasijs Mordatenko un uz pārbaudes laiku atbraukušais Vladislavs Lazarevs alkohola reibumā izsaka dažādas rupjības, arī par savu komandu. 18 gadus vecais Lazarevs un 19 gadus vecais Mordatenko video ievietots no interneta video tiešraižu platformas "Periscope", kurā jaunieši bija sarīkojuši "viedokļu apmaiņas" video tiešraidi.

"Klubā esam šokēti par notikušo. Necieņa, atklāta rupjība, apvainojumi un nepiedienīga izturēšanās pret FK "Ventspils", komandas partneriem un treneriem, mūsu līdzjutējiem un līdzjutējiem visā Latvijā ir pilnībā nepieņemama un nepieļaujama," teikts "Ventspils" prezidenta Gunta Blumberga paziņojumā.

"Ventspils" norāda, ka gan pilsēta, gan klubs daudz uzmanības velta tieši jauniešu attīstībai, tāpēc īpaši šokējošs ir fakts, ka rupjības un necieņu izrādījuši tieši jaunie futbolisti. "Tādēļ vēl jo pretīgāka šāda neadekvāta uzvedība, kuru atļāvies mūsu kluba spēlētājs," nožēlojumu pauž Blumbergs.

"Mēs atvainojamies visiem FK "Ventspils" līdzjutējiem, pilsētniekiem un visai Latvijas futbola sabiedrībai kopumā. Mēs esam pārliecināti, ka lielākais vairākums futbola līdzjutēju, mūsu pilsētas iedzīvotāji brīnišķīgi zina un augstu vērtē tās lielās pūles, kuras velta FK "Ventspils" un pilsēta futbola attīstībai un popularizācijai. Mēs esam pārliecināti, ka viņu ticība mūsu klubam un mīlestība uz futbolu paliks tikpat stipra, kā agrāk, bet atsevišķi izsaucošas atklātas mežonības izpausmes no norāvušos jaunekļu puses nekādi nespēs to ietekmēt," atvainojas kluba prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!