Foto: PantherMedia/Scanpix

Pārsteidzoši svētdien noslēdzās pēdējās divas Latvijas virslīgas futbola čempionāta 17.kārtas spēles, kurās punktus zaudēja "Ventspils" un JPFS/FK "Spartaks".

Pagājušās sezonas čempionvienība "Ventspils" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Jūrmalu". Rezultātu 11.minūtē no 11 metru soda sitienu atzīmes atklāja Daniils Turkovs, bet 39.minūtē izlīdzinājumu panāca Maksims Daņilovs.

Savukārt otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja JPFS/FK "Spartaks" komanda, kas ar 2:3 (1:3) izbraukumā piekāpās sacensību pastarītei "Jelgavai".

Šajā mačā četri no pieciem vārtiem tika gūti laika posmā starp 28. un 37.minūti, kad jelgavniekiem precīzi bija Valērijs Redjko, Deniss Petrenko un Vladislavs Kozlovs, bet jūrmalniekiem - Staņislavs Kolomicevs. Savukārt līdz minimumam rezultāta starpību JPFS/FK "Spartaks" samazināja vien kompensācijas laikā, kad 11 metru soda sitienu realizēja Antons Jemeļins.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā JPFS/FK "Spartaks" piekāpās arī otrai sacensību pastarītei "Metta"/LU/

Vēl vienā mačā svētdien "Liepājas metalurgs" ar rezultātu 1:0 (0:0) savā laukumā minimāli pieveica Rīgas "Daugavu".

Vienīgos vārtus 56.minūtē guva Pāvels Mihadjuks.

Kā ziņots, pirmie divi kārtas mači norisinājās sestdien, kad "Skonto" komanda ar rezultātu 5:0 (2:0) savā laukumā sagrāva "Metta"/LU vienību, trīs vārtus uzvarētāju labā gūstot Valērijam Šabalam, bet Daugavpils "Daugava" ar 2:0 (1:0) viesos pārspēja "Gulbeni".

Jau nākamajā nedēļā "Liepājas metalurgs" un "Daugava" aizvadīs pirmās spēles UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Latvijas virslīgas čempionāta kopvērtējumā pašlaik pirmajā vietā ar 34 punktiem 17 spēlēs atrodas Daugavpils "Daugava", bet "Skonto" futbolisti 16 mačos iekrājuši 32 punktus. Šīm komandām ar 30 punktiem 16 cīņās seko "Ventspils", savukārt ceturtajā pozīcijā ar 26 punktiem 16 spēlēs atrodas JPFS/FK "Spartaks".

Piektajā vietā ar 25 punktiem 15 cīņās atrodas "Liepājas metalurgs", Rīgas "Daugavas" un "Jūrmalas" kontā ir pa 17 punktiem, "Gulbenes" kontā ir 16 punkti, "Jelgava" ar 14 punktiem pakāpās uz devīto vietu, bet turnīra tabulu ar 13 punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Jau vēstīts, ka sākotnēji bija plānots, ka valsts spēcīgāko komandu konkurencē sacentīsies trīs klubi no Jūrmalas, tomēr neilgi pirms sezonas sākuma "Jūrmala-VV" oficiāli apvienojās ar Rīgas "Daugavu" un virslīgas čempionātā startē ar šo nosaukumu.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!