"Ventspils" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja pagājušās sezonas čempioni "Riga".

Zaudējums "Riga" komandai liedza pārņemt līderpozīciju kopvērtējuma tabulā.

Rīdziniekiem pirmajā puslaikā bija divas labas iespējas gūt vārtus. Vispirms izgājienu vienatnē pret pretinieku vārtsargu neizmantoja Kamils Bilinskis, bet puslaika beigās Oļega Laizāna no tālienes sisto bumbu izvilka "Ventspils" vārtsargs Ivans Baturins.

Spēles 59. minūtē laukumā devās Artūrs Karaušausks, kuram dažas minūtes vēlāk bija izcila iespēja atklāt cīņas rezultātu, taču tā palika neizmantota. Kopumā pārsvars bija viesiem, turpretī vārtus guva mājinieki – spēles 77. minūtē ar tālu sitienu bumbu Nila Puriņa sargātajā cietoksnī raidīja Žo Santuss.

Iegūstot kaut punktu šajā mačā, "Riga" komanda būtu pārņēmusi vadību virslīgas kopvērtējumā, jo pēdējā laikā ļoti nesekmīgi spēlē sezonas sākumā solīdu pārsvaru ieguvusī RFS, ar kuru pagājušās sezonas čempioniem šobrīd ir vienāds punktu skaits.

Savukārt "Ventspils" atguvusies no iepriekšējo nedēļu neveiksmēm un pagājušajā kārtā ar 3:0 uzvarēja "Daugavpili", pārtraucot piecu neuzvarētu maču sēriju.

Abu komandu sezonas pirmajā tikšanās reizē "Riga" savā laukumā uzvarēja ar 2:0.

Jau ziņots, ka pieredzējušā pašmāju trenera Aleksandra Starkova vadītā "Liepāja" svētdien svinēja trešo uzvaru pēc kārtas "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačos, ar 1:0 pieveicot "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) vienību, bet šīs kārtas ievadā sestdien Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā ar 1:0 pieveica "Metta" komandu.

Pirmdien galvaspilsētā būs RFS un "Daugavpils" duelis. Šo kārtu izlaiž "Jelgavas" vienība.

Ar 13 spēlēs gūtiem 25 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS un "Riga" komandas, trešā ar 21 punktu 13 cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA, bet ceturto vietu ar 20 punktiem 14 dueļos ieņem "Ventspils".

Piektā ar 19 punktiem 13 cīņās Jūrmalas "Spartaks", taču sestā ar 17 punktiem 13 cīņās ir "Liepāja". Tālāk ar 16 punktiem 12 dueļos seko "Daugavpils", astoto vietu ar 13 punktiem ieņem "Jelgavas" futbolisti, bet turnīra tabulu ar desmit punktiem noslēdz "Metta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!