Foto: F64

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas spēlē svētdien "Ventspils" komanda savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) apspēlēja sezonu ļoti neveiksmīgi sākušo RFS vienību.

Vienīgos vārtus 64. minūtē pēc stūra iesita nigēriešu talants Tosins Ajeguns. Spēles beigās RFS aktīvi uzbruka un pēdējā uzbrukumā arī trāpīja pa pārliktni, bet rezultāts vairs nemainījās.

Ajeguns trijos virslīgas mačos iesitis piecus vārtus un dala turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu ar "Spartaka" krievu leģionāru Jevgēņiju Kozlovu.

Abas komandas tikās otro reizi šonedēļ un pēc dažām dienām tām plānota vēl viena cīņa - trešdien Latvijas kausa izcīņas pusfināla pirmā cīņa Kauguros noslēdzās neizšķirti 1:1, bet nākamajā nedēļā tās Ventspilī tiksies kausa atbildes mačā.

Kaut vismaz punktu RFS komanda ieguvusi pusē no šī gada virslīgas spēlēm, tā kopvērtējumā ir vien sestajā pozīcijā, kamēr "Ventspils" cieši seko kopvērtējuma līderei Jūrmalas "Spartaks".

Kārtas noslēdzošajā cīņā svētdien Zemgales Olimpiskā centra stadionā "Jelgava" uzņems "Riga" vienību.

Ziņots, ka sestdien 6. kārtas pirmajos divos mačos valsts čempione Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 3:1 uzvarēja 2015. gada Latvijas labāko klubu "Liepāja"/"Mogo", bet "Metta"/"Latvijas Universitāte" ar 2:1 pārspēja virslīgas debitanti un šīs sezonas pastarīti "Babīte"/"Dinamo".

Virslīgas kopvērtējuma līdere ar 13 punktiem sešos mačos ir "Spartaks", kurai ar 11 punktiem seko "Ventspils", kamēr deviņus punktus iekrājusi "Jelgava". Astoņi punkti ir "Riga" komandai, bet pie septiņiem punktiem tikušas "Metta"/LU, RFS un "Liepāja"/"Mogo" vienības, kamēr turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz "Babīte"/"Dinamo".

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!