Foto: F64

"Ventspils" komanda, iesildoties Latvijas kausa izcīņas finālspēlei, sestdien "SynotTip" futbola virslīgas mačā viesos cīnījās 1:1 (0:1) ar "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Spēles rezultātu 32. minūtē ar lielisku soda sitienu atklāja mājinieku spēlētājs Vladislavs Fjodorovs, bet titulētajiem ventspilniekiem atspēlēties izdevās 67. minūtē, kad precīzs bija uz maiņu iznākušais 18 gadus vecais nigērietis Adeleke Akinjemi.

Spēles atlikušajā daļā abām komandām bija iespēja izraut uzvaru, tomēr rezultāts nemainījās.

Jau nākamajā trešdienā gaidāma Latvijas kausa finālspēle, kurā "Ventspils" spēkosies ar "Riga" futbolistiem.

Savukārt pateicoties diviem Artūra Karašauska vārtiem, sestdien 2015. gada valsts čempione "Liepāja"/"Mogo" viesos ar 2:0 (1:0) apspēlēja ambiciozo "Riga" komandu.

Šim mačam bija simboliska nozīme, jo trešdien noskaidrosies, kura no šīm vienībām nākamajā sezonā Latviju pārstāvēs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā - ja Latvijas kausa finālā uzvarēs "Riga", tā iekļūs Eirokausos, bet ventspilnieku uzvara ceļazīmi dos otrai Kurzemes vienībai.

Sestdienas spēlē liepājnieki nospēlēja pārliecinoši un divreiz pēc lieliskas individuālās darbības izdevās izcelties Karašauskam, kurš precīzs bija 23. un 87. minūtē. Tāpat šī bija pirmā virslīgas spēle šosezon, kurā liepājniekiem izdevās vārtus nosargāt neieņemtus.

Kā vēstīts, vēl tikai piektdien par "Riga" galveno treneri oficiāli tika apstiprināts Krievijas speciālists Jevgēņijs Perevertailo, kuram līdz ar to šī bija debija Latvijas virslīgā.

Sezonu "Riga" galvenā trenera amatā iesāka Vladimirs Volčeks, kurš gan pēc pirmajām četrām virslīgas spēlēm tika atlaists, bet vietas izpildītāja amatā tika iecelts pieredzējušais treneris Mihails Koņevs, kuram treniņu procesā palīdzēja arī Perevertailo.

Tiesa, rīdzinieki pašlaik tik un tā atradās uz viļņa, jo, skaitot Latvijas kausa izcīņas mačus, bija izdevies izcīnīt piecas uzvaras pēc kārtas. Iepriekšējā neveiksme tika piedzīvota pirms vairāk nekā mēneša.

Ziņots, ka astotās kārtas ievadā piektdien "Jelgava" viesos ar 5:0 sagrāva debitanti "Babīti"/"Dinamo", kamēr pagājušās sezonas čempione Jūrmalas "Spartaks" savu skatītāju priekšā ar 2:0 apspēlēja RFS.

Virslīgas kopvērtējumā pēc astoņām kārtām līdere ar 17 punktiem ir Jūrmalas "Spartaka" komanda, bet 15 punktus ieguvusi "Jelgava". Savukārt 14 punkti ir "Riga" kontā, kamēr attiecīgi 13 un 12 punktus iekrājuši "Liepāja"/"Mogo" un "Ventspils" futbolisti.

Pie astoņiem punktiem tikusi "Metta"/LU vienība, kas par punktu apsteidz RFS, kamēr turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz "Babīte"/"Dinamo".

Aizvadītajā sezonā virslīgā negaidīti triumfēja "Spartaks", kam sekoja "Jelgava" un "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!